CHP’ye yeni lider değil, yeni model

24 Haziran seçimlerinin, Tayyip Erdoğan’ın kendine özgü Reis Rejimi’nin yandaşları AKP ve MHP’nin zaferiyle sonuçlandığı yadsınamaz. Geçen seçimlere oranla oy kaybına da uğramış olan...

24 Haziran seçimlerinin, Tayyip Erdoğan’ın kendine özgü Reis Rejimi’nin yandaşları AKP ve MHP’nin zaferiyle sonuçlandığı yadsınamaz.
Geçen seçimlere oranla oy kaybına da uğramış olan CHP’nin ise Cumhurbaşkanlığı adayı Muharrem İnce’nin kritik yüzde 30 eşiğini aşmasına karşın, kaybedenler cephesinin önde gelenlerinden biri olduğu da yine yadsınamaz bir gerçektir.
Bir başka yadsınamaz gerçek ise Muharrem İnce’nin seçmenden sandıkta partisinin çok üstünde oy almasının CHP’de genel başkanlık sorununu, kaçınılmaz olarak bir kez daha gündeme getireceğiydi.
Nitekim öyle de oldu ve kaçınılmaz olan meydana geldi.
Eski genel başkanlar Altan Öymen ve Murat Karayalçın’ın araya girmeleri ve İnce ile Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla, tırmanma eğilimini gösteren gerginlik şimdilik yatıştı.

*** Ama ne olursa olsun, CHP’de bir genel başkanlık yarışı kaçınılmaz görünüyor.
Şu anda milletvekili de olmayan, resmen CHP’nin sıradan bir üyesi konumundaki Muharrem İnce’nin 81 ili kapsayacak “teşekkür ziyaretlerini” kampanyasının ilk adımları olarak yorumlamak yanlış olmayacaktır.
Bunun aksi eşyanın tabiatına aykırıdır.
Bugün gelinen noktadan sonra CHP’de genel başkanlık yarışması kaçınılmazdır.
Ama bu yarış, sonucu ne olursa olsun, CHP’nin sorununu çözmeyecektir.
Çünkü CHP’nin sorunu genel başkanlık, liderlik sorunu değildir. Bu durumda Kılıçdaroğlu Kemal’in yerine değil İnce Muharrem’i, Mustafa Kemal’i getirseniz bir şey değişmeyecektir.
Seçim gecesi ya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar