Bedel

- Baktım garip garip konuşuyor, frekansı yükselttim. Tayyip Bey bu sözleri Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Paris’in Afrin konusunda arabuluculuk önerdiği konuşmasıyla ilgili olarak söylüyordu. Aradan geçen zamanda o da...

- Baktım garip garip konuşuyor, frekansı yükselttim.
Tayyip Bey bu sözleri Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Paris’in Afrin konusunda arabuluculuk önerdiği konuşmasıyla ilgili olarak söylüyordu.
Aradan geçen zamanda o da geride kaldı.
Gün geçmiyor ki, Tayyip Bey gerektiğinde “Ey .. ” diye başlayıp frekans yükselterek, gerekli gördüğünde “haddini aşma!” diyerek, cümle âlemi hizaya sokmasın. Bu “had bildirme”den nasibini alanlar arasında Angela Merkel de, sağı solu belli olmayan delifişek Trump gibi dünya liderleri de var.
Biz Macron ile konuşulanlara bakarken aradan geçen sürede İsrail Başbakanı Netanyahu da ağzının payını aldı bile.
Tayyip Bey, siyasi yapısının belirleyici özelliklerinin başında gelen üslubunun kendisine yarar sağladığına inanıyor.
Demokrasi pratiği aksak ya da tümden yok olmuş tüm liderler gibi o da, halk ile doğrudan diyalog kurduğuna ve bunun kendi asıl gücünü oluşturduğuna inanıyor.
Bugüne dek yaşadıklarımızın da onun bu tanısında haksız olduğunu söylemeyi doğrusu ya kolaylaştırmadığını kabul etmek zorundayız.
Tayyip Bey bu üslubun kendisine kitleler ile doğrudan ilişki kurmak ve “kodu mu oturtur!” kahraman lider algısı oluşturmakta yararlı olduğunu düşünmenin yanı sıra, ayrıca fırçalama eylemini seviyor da, fırçalama onu şevke getiriyor, öz enerjisini artırıyor.

*** Ama bu arada buna koşut bir olgu daha oluşuyor. Batı’nın radikal sağcı olmasa bile, onun toplumda yankı yapan propagandasının etkisiyle, artık günaşırı, İslamofobik, Türkofobik bir şeyler söyle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar