‘Lider atarsa lider atar’ ama...

Kezzap (asit sülfrik) yakar, ama zaman zaman, yerleşmiş, bir türlü sökülemeyen inatçı pislikleri de temizler. Liderlerin gazabının da aynı etkiyi yaptığını görüyoruz. Aynı zamanda ve de her...

Kezzap (asit sülfrik) yakar, ama zaman zaman, yerleşmiş, bir türlü sökülemeyen inatçı pislikleri de temizler. Liderlerin gazabının da aynı etkiyi yaptığını görüyoruz.
Aynı zamanda ve de her şeyden de önce AKP Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2019 seçimlerine hazırlanırken, partisinde temizliği zorunlu gördüğünden, kuruluşunun şansını azalttığını düşündüklerini, bulundukları yerlerden uzaklaştırmak üzere uygun gördüğü yöntem bunların istifalarını vermeleri için baskı yapmak oldu.
Yöntem önce kimi belediye başkanlarına uygulandı. Uysalca boyun eğip, istifa ederek giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çok tartışılan, çok eleştirilen, agresif kişiliğiyle tanınan Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, önce ayak diremeyi düşündüyse de sonunda Tayyip Bey’in gazabına boyun eğerek istifaya hazırlandığı söyleniyor.
Melih Gökçek’i ağır biçimde suçlayanların bir bölümü, liderin kezzap gibi yakan gazabının kimi zaman da hayırlı temizliklere de vesile olduğunu belirtirken, Cumhurbaşkanı’nı eleştirenler, olayı milli iradeye müdahale olarak niteliyor, kulağa çok hoş gelen şu tümceyi kullanıyorlar:
-Seçimle gelen seçimle gitmeli, lider onu dilediği gibi atamamalı!..

*** İlk bakışta bu çıkış haklı görünüyorsa da Tayyip Erdoğan’ın yanıtı da pek öyle kolay kolay yabana atılır cinsten değil.
Cumhurbaşkanı’nın, seçilen adayları atayanın lider olduğu saptaması siyasi yaşamımızın gerçekleriyle bağdaşmaktadır.
Gerçekten de siyasi partilerimizdeki lider sultası, bu kuruluşlarda sorumluluk mevkiilerine gelişte olduğu kadar milletvekili ve yerel yönetim seçimleri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar