ABD’nin stratejik müttefiki Kürtler

Değerli okurlarım, Kısa bir izin ayrılığından sonra tekrar bir araya gelirken kimi yerlerde kutlanması engellenmek istenen dünkü 19 Mayıs bayramınızı kutlayarak başlamak istiyorum söze. Bayramlara anlam ve...

Değerli okurlarım,
Kısa bir izin ayrılığından sonra tekrar bir araya gelirken kimi yerlerde kutlanması engellenmek istenen dünkü 19 Mayıs bayramınızı kutlayarak başlamak istiyorum söze.
Bayramlara anlam ve önemlerini kazandıran resmi törenler ve nutuklar değil, onların halkın gönlünde edindikleri yerdir.
19 Mayıs bayramı bütün anlamıyla halkın gönlündeki yerini almış ve her türlü engelleme ve yasaklamayı aşacak gücü edinmiştir. Hepimize kutlu olsun!
Birlikte olmadığımız süre içinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington’da ABD Başkanı Donald Trump ile çok önemli görüşme yaptı. Bu görüşmenin arifesinde Erdoğan PYD – YPG konusuna noktayı koyacak kararlılığını, Beyaz Saray’da Amerikan Başkanı’na ileteceğini açıkladı.
Haberi alan Trump, her türlü yanlış anlaşılmayı baştan giderecek bir kararlılıkla daha Beyaz Saray’daki görüşme başlamadan tartışmayı kesti:
- ABD Suriye’de PYD - YPG ile birlikte ortak hareket etmeyi ve Türkiye’nin terör örgütü olarak gördüğü kuruluşa silah vermeyi sürdürecek.
Böylelikle, noktayı koyan Trump oldu.
Zaten başka türlüsü de yani Türkiye’nin Washington’un YPG’ye silah vermesi karşısında yaptırımı da içeren bir kararlılık göstermesi beklenemezdi.
ABD’nin YPG’yi silahlandırması karşısında, Türkiye’nin yaptırımı da içermeyen tavrı da, hiçbir zaman bu konuda nokta koyma anlamını taşıyamazdı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar