Transferde zorunlu “Kuraklık” dönemi!

Transferde yaprak kımıldamıyor. Rüzgar yok değil, para yok... Daha doğrusu bir şekilde para bulsan da, bunun Fair-Play’i yok... Mesela PSG; Neymar’ın transferi için kıyamet gibi parayı buldu da, kaynağını...

Transferde yaprak kımıldamıyor. Rüzgar yok değil, para yok... Daha doğrusu bir şekilde para bulsan da, bunun Fair-Play’i yok... Mesela PSG; Neymar’ın transferi için kıyamet gibi parayı buldu da, kaynağını açıklayamadı. Sponsorluk anlaşması dedi, UEFA’ya inandırıcı gelmedi. Koca kulübü Hukuk Kurulu’na sevketti.

Mesele, sadece para meselesi değil... İşin hakkıyla, hukukuyla, “Dürüst Oyun” kurgusuyla  yapılıp yapılmadığı esas önemli konu... “Ben parayı buldum, kaynağını sorma” dönemi bitti.

“Filanca para babası cebinden verdi, falanca durduk yerde bağış yaptı” gerekçeleri, Finansal Fair-Play kuralları içinde itibar görmüyor. Sattığın kadar alacaksın... Gelirin giderini karşılayacak... Yani “Mali disiplin” şart!

Artık kafana göre kulüp yönetemeyeceksin. UEFA ve FIFA; ellerinde birer kızılc

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
test 31 Aralık 2019 | 172 Okunma Olmaya devlet cihanda, bir nebze tempo gibi!.. 31 Aralık 2019 | 133 Okunma Jailson’un füzesi imdada yetişti!.. 30 Aralık 2019 | 160 Okunma Zoru görünce hepsi şahlandı 29 Aralık 2019 | 104 Okunma Nadir’e kırmızı kart fiyaskosu! 28 Aralık 2019 | 165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar