Olay çıkaranları koruma geleneği

Türk futbolunda en büyük hastalıklardan birisi, PFDK tarafından ceza verilen futbolcuların; kimileri tarafından korunma geleneğidir. Cezasının indirilmesi için, anında çabalar başlar. En önemli taktik...

Türk futbolunda en büyük hastalıklardan birisi, PFDK tarafından ceza verilen futbolcuların; kimileri tarafından korunma geleneğidir. Cezasının indirilmesi için, anında çabalar başlar.

En önemli taktik, “Kıyaslama” tekniğidir. Geçmiş zamanda az ceza ile sıyrılmış isimler örnek gösterilerek, son olayın da bu bazda değerlendirilmesine zemin hazırlarlar.

Kulüplerin, yöneticilerin, taraftarların ya da takım tutan medya kuruluşunun, “Suçu hafif gösterme, cezadan arındırma ya da verilmiş cezayı indirme” çabaları, en büyük sorunumuz.

Takım tutuyorsan, o takımın futbolcusu ne yaparsa yapsın, illa da desteklenmesi gerektiği kanısı yaygındır ki; kaosun/kargaşanın/çözümsüzlüğün kaynağı budur.

Bunlar sadece futbolculara yönelik yapılmıyor. Suç işleyen taraftarların g&ouml

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
test 31 Aralık 2019 | 172 Okunma Olmaya devlet cihanda, bir nebze tempo gibi!.. 31 Aralık 2019 | 134 Okunma Jailson’un füzesi imdada yetişti!.. 30 Aralık 2019 | 160 Okunma Zoru görünce hepsi şahlandı 29 Aralık 2019 | 104 Okunma Nadir’e kırmızı kart fiyaskosu! 28 Aralık 2019 | 165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar