Kulüp yönetiminde “Ağalık” düzeni var

Bizde kulüp başkanları, Avrupa’da kulüp sahipleri vardır... Arada nüans değil, uçurum farkı mevcut. Bizim başkanlar, patronlardan daha yetkiliymiş gibi davranıyorlar. Ne kadar mali, idari, sosyal hatalar yaparlarsa...

Bizde kulüp başkanları, Avrupa’da kulüp sahipleri vardır... Arada nüans değil, uçurum farkı mevcut. Bizim başkanlar, patronlardan daha yetkiliymiş gibi davranıyorlar. Ne kadar mali, idari, sosyal hatalar yaparlarsa yapsınlar; genel kurulda ibra edildiler mi, sorumluluktan kurtuluyorlar.

Bir tek Trabzonspor yönetimi, tüzük değişikliği yaparak; yönetimi borçlanmalara karşı kısıtlı ve sorumlu tutma girişiminde bulundu. Yasal düzene tam oturmadığı için, onun da ne kadar geçerli olacağı tartışma konusu!.. Çeşitli kanun maddelerine atıf yapılarak (Oluşacak çelişkilere) itiraz eden olursa, yargıdan geri dönebilir.

Gene de, Ağaoğlu yönetiminin mali inovasyon sayılabilecek bu ilk adım uygulamasını; cesur ve ufuk açıcı buluyorum. Kutlanması, desteklenmesi, gelişmesi ve zarar görmeyecek sağlam bir hukuki altı yapıya oturtulması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
test 31 Aralık 2019 | 172 Okunma Olmaya devlet cihanda, bir nebze tempo gibi!.. 31 Aralık 2019 | 134 Okunma Jailson’un füzesi imdada yetişti!.. 30 Aralık 2019 | 160 Okunma Zoru görünce hepsi şahlandı 29 Aralık 2019 | 104 Okunma Nadir’e kırmızı kart fiyaskosu! 28 Aralık 2019 | 165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar