Ersun Yanal farkı ortaya çıkarken!

Fenerbahçe’nin daha 7. dakikada Soldado’nun şutunda, Ayew’in topa temasi ile 1-0 öne geçişi; “Tasarlanmış bir gol nasıl atılır?” sorusunun, tez konusu olacak cevabıdır. Türk futbolunda neredeyse...

Fenerbahçe’nin daha 7. dakikada Soldado’nun şutunda, Ayew’in topa temasi ile 1-0 öne geçişi; “Tasarlanmış bir gol nasıl atılır?” sorusunun, tez konusu olacak cevabıdır. Türk futbolunda neredeyse hiç olmayan, “Derinlemesine stratejik ara pas” ilkesi; bu gol öncesinde şahane uygulandı. Gol o kadar muhteşem şekilde projelendi ki; kim olsa atardı. Bu pozisyonda adamlar değil, işin sistemi önemliydi.

Fenerbahçe, bir tek Sadık dışında eski ve bildik kadrosu içindeydi. Takımı küme düşme hattına indirenler aynı adamlardı. Fakat  “Ne yapmaları, nasıl yapmaları, niçin yapmaları” gerektiği, bu kez kafalarına dank ettirilmişti.

Koşmuyorlardı, koşuyorlar... Tempoları düşüktü, vites arttırdılar... Dayanışmaları yoktu, birbirlerine kenetlendiler... Pozisyona bile giremiyorlardı, şimdi arka arkaya tehlike yaratıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
test 31 Aralık 2019 | 170 Okunma Olmaya devlet cihanda, bir nebze tempo gibi!.. 31 Aralık 2019 | 131 Okunma Jailson’un füzesi imdada yetişti!.. 30 Aralık 2019 | 160 Okunma Zoru görünce hepsi şahlandı 29 Aralık 2019 | 103 Okunma Nadir’e kırmızı kart fiyaskosu! 28 Aralık 2019 | 164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar