Sorumluluktan kaçma hastalığı

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu; “Geriye, yana, kaleciye pas atma” diye yoğunlaşan genel bir stratejinin sahibi... Maçın türü ve önemi ne olursa olsun; bu üç temel ilkeden sapılmaması...

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu; “Geriye, yana, kaleciye pas atma” diye yoğunlaşan genel bir stratejinin sahibi... Maçın türü ve önemi ne olursa olsun; bu üç temel ilkeden sapılmaması gerektiğini önemsiyor.

Bizim futbolumuzun da en hastalıklı yönü, zaten “Geriye, yana, kaleciye atılan paslardan” mikrop kapması... Türk futbolunda yerli/yabancı dahil; neredeyse tüm futbolcular “Araya, derinlemesine atılan stratejik pas” geleneğinden yoksun durumda... Sıkıntı buradan başlıyor.

Türkiye Süper Ligi; sorumluluk ve risk almayı gerektiren kritik anlarda, işin kolayını seçenlerin ligidir. Geriye, yana, kaleciye pas verdin mi; o andaki sorumluluktan yırtarsın. Zaten maksat pas vermek değildir. Ver-Kurtul düşüncesi hakimdir.

Bizde niye pozisyon sayısı azdır, niye oyun temposu düşüktür

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
test 31 Aralık 2019 | 170 Okunma Olmaya devlet cihanda, bir nebze tempo gibi!.. 31 Aralık 2019 | 131 Okunma Jailson’un füzesi imdada yetişti!.. 30 Aralık 2019 | 160 Okunma Zoru görünce hepsi şahlandı 29 Aralık 2019 | 103 Okunma Nadir’e kırmızı kart fiyaskosu! 28 Aralık 2019 | 164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar