Ürettikçe güçlü, tükettikçe zayıfsınız

Finansal kuşatma yalnızca Türkiye’ye has değil, bir dünya gerçeği. Bu hep böyleydi ve finansal sistem yaşadıkça da böyle kalmaya devam edecek. Gölge hükümetler yani John Perkins’in bahsettiği...

Finansal kuşatma yalnızca Türkiye’ye has değil, bir dünya gerçeği. Bu hep böyleydi ve finansal sistem yaşadıkça da böyle kalmaya devam edecek. Gölge hükümetler yani John Perkins’in bahsettiği “şirketokrasinin”, dünyanın asıl yöneticileri olduğu söylenebilir. Amerika Birleşik Devletlerini bu gücün baskısından uzak görmek bizi yanıltır.

Denilebilir ki bu gücün en yaygın, en sistemli ve bütün kudretiyle nüfuz ettiği ilk yer Amerika kıtasıdır.

Ve bu sanıldığı gibi sancısız da olmamıştır.

Merak edenler, 1791’de, First Bank Of The Ünited States adıyla Amerika’nın ilk merkez bankasının nasıl kurulduğuna bakabilirler.

Finansal güç yoluyla idareyi bankerlere vermek istemeyen, bankerlerle açıktan açığa mücadele eden Birleşik Devletler Başkanları vardır.

Abraham Lincoln ‘ün şu sözü meşhurdur: “Benim iki büyük düşmanım vardır: Önümde Güneyli Ordular, arkamda bankerler. En tehlikeli düşmanım arkamdaki bankerlerdir.”  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 55 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 70 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar