Trafik Travmasına Bisikletli Terapi

Bisiklet kullanmak çocuksu ve sıradan bir aktivite olarak görülmemelidir.O, modern toplum içinde alışageldiğimiz durağan hayat tarzımızda bir kırılmaya yol açar. Gerçekten de bisiklet modern toplumun...

Bisiklet kullanmak çocuksu ve sıradan bir aktivite olarak görülmemelidir.

O, modern toplum içinde alışageldiğimiz durağan hayat tarzımızda bir kırılmaya yol açar. Gerçekten de bisiklet modern toplumun ambalajlanmış hazır zevklerinin yanında taş balta kadar ilkel durmaktadır.

Camekanlı ofisler, site tipi daireler ve 1600 cc’lik dizel motorun sağladığı yalıtım tabii çevreden kopuşsa, bisiklet tekrar ona dönüş anlamına gelir. Çünkü o, çevreyi izlenen bir manzara olmaktan çıkararak, tıpkı eskisi gibi; dokunulan, koklanan, hissedilen, dinlenilen bir şey halinde algılamamızı sağlar. Bizi çevreyle barıştırır. İş yerinize bisikletle gitmek, yol üzerinde soluklanmak için bir mola vermek hep kullandığınız o güzergahta daha önce fark etmediğiniz yığınla şeyi görmenize sebep olabilir örneğin.

Bisiklet kullanmak günlük hayatınızda çeşitli değişikliklere yol açar. Normal kıyafetleriniz, bedeninizin içinde kolayca hareket edebileceği daha rahat kıyafetlerle yer değiştirir.  

Uzaklık- yakınlık kavramınız değişir.

Sizi hareketin mutluluk veren dinamizminin içine katarak hayatınıza organik heyecanlar kazandırır.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 55 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 70 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar