Sömürge Zihinler, Gönüllü Köleler

“Tanrı’nın tek bir peygamber bile göndermediği Norveç, İsveç, Kanada gibi yerlerde her milletten insan huzur içinde yaşıyor. Ama 124 bin peygamberin geldiği Ortadoğu’da insanlık bir gün huzur...

“Tanrı’nın tek bir peygamber bile göndermediği Norveç, İsveç, Kanada gibi yerlerde her milletten insan huzur içinde yaşıyor. Ama 124 bin peygamberin geldiği Ortadoğu’da insanlık bir gün huzur yüzü görmedi.”

Twitter’da ATAKIZ isimli, muhtemelen sahte bir hesaptan yapılmış alıntıladığım bu paylaşım. Bizzat kurucularının ileri düzeyde “oryantalist” olduğu bizimkisi gibi ülkelerde bu türden abuk sabuk sözlere her an her yerde rastlayabiliyorsunuz. Müşterisi çok çünkü. Misal, bu paylaşımı 32 bin kişi beğenmiş. Gerçekten dünya tarihinin böyle olduğunu düşünen bu 32 bin kişiyi ve sınıfsal aidiyetlerini tahmin etmek güç değil. Bu türün kronik cehalet dışındaki bir başka özellikleğiyse birkaç cümlede bir, “orta doğu burası abi” diyerek, hiç gereği yokken kendilerini gömmeleri.

Otuz Yıl savaşları, Büyük Kuzey Savaşları, 116 yıl süren 100 yıl savaşları, İspanya’nın Veraset savaşları, Napolyon Savaşları hatta yüz milyonlarca insanın ölümüne neden olan 1. ve 2. Cihan Harbi bile yok hükmünde bu kişiler için. Kafalar bu kadar dümdüz olunca Avrupa varoluşundan beri hep Truman Show filmindeki Seahaven gibi steril ve ütopik görünüyor arkadaşlara.

Bu derece işselleştirilmiş bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 35 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 67 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 48 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar