Siyasetin kör noktası!

Ekonomi, adalet, tarım, sağlık, terör… 24 Haziran seçimleri öncesinde meydanlarda kültür ve eğitim dışında her şey konuşuluyor… Dikkat ederseniz, hiçbir aday eğitim ve kültür ile ilgili...

Ekonomi, adalet, tarım, sağlık, terör…

24 Haziran seçimleri öncesinde meydanlarda kültür ve eğitim dışında her şey konuşuluyor… Dikkat ederseniz, hiçbir aday eğitim ve kültür ile ilgili sıradan yaklaşımların ötesine geçecek köklü bir öneride bulunmuyor.

Vaatler “yurt sayısını artıracağız, harçları şu noktaya çekeceğiz, öğretmen ataması yapacağız” dan ibaret…

Hiçbir aday işin keyfiyetine eğilmiyor…  

“Eğitim sistemimizin yüz yıllık temel yanlışı şudur! Biz bu temel yanlışı şu şekilde düzelteceğiz” ya da “kültür endüstrisinin gençliğimiz üzerindeki nüfuzunu kırmaya dönük olarak bazı sanat dallarında yerliliği ihya edecek şu teşvikleri derhal hayata geçireceğiz” gibi sözler duyamıyoruz.

Hiçbir partinin milletvekili adayları listesinde, eğitim ve kültür sorunlarını efradını cami ağyarını mani bir biçimde ele alabilecek liyakata sahip isimlere yeteri kadar yer verildiğini göremiyoruz.   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 120 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 63 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 48 Okunma Seçim 16 Mart 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar