PKK, FETÖ ve Rant

Bilindiği üzere CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin içinde olduğu koalisyon, PKK ve FETÖ ile bağlantılı insanlara meclis üyesi listelerinde yer vermekle suçlanıyordu. Tüm mitinglerde bu suçlamalar dillendiriliyor...

Bilindiği üzere CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin içinde olduğu koalisyon, PKK ve FETÖ ile bağlantılı insanlara meclis üyesi listelerinde yer vermekle suçlanıyordu. Tüm mitinglerde bu suçlamalar dillendiriliyor muhalefetin PKK’nın ve FETÖ’nün argümanlarıyla siyaset yaptığı söyleniyordu. Bunu gözler önüne sermek için de geçtiğimiz günlerde sosyal medyaya devletin bazı kişilerle ilgili tuttuğu raporlar servis edildi.

Raporlar PKK- KCK ile irtibatlı kişilerin bilgilerinden oluşuyor. İçlerinde en küçük maddi yardımdan örgütte ideolojik eğitim almaya kadar irili ufaklı yığınla ayrıntı mevcut… Takibin detaylı yapıldığı açık. Raporları incelerken aklıma takılan bir kaç soruyu ve birkaç öneriyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

1)    Eğer listede sayılıp dökülen bilgilerin her biri, hukuken örgütle bağlantılı olma suçu oluşması için yeterli ise, adalet bakanlığı bu kişilere meclis üyesi olmaları için nasıl temiz adli sicil belgesi verdi?

2)    Şuan neden bu kişilerle ilgili gerekli yasal işlemler yapılmıyor da seçime girmeleri bekleniyor?

3)    Hukuken suçlu oldukları halde yine de sicillerinin temiz olduğuna dair resmi belge alabilmişlerse, devlet yetkililerinin de örgüte yardımdan ya da görev ihmalinden yargılanmaları gerekmez mi? 

4)    Raporlar seçim maratonunun ilk günlerinde değil de neden son günlerinde ortaya çıkarıldılar?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 55 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 70 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar