Oy Kaybedelim Ama “Zemini” Asla!

Hiçbir netice birkaç nedenle izah edilemez.İstanbul seçimlerinin büyük farkla kaybedilmesinin önemli nedenlerinden birinin enflasyon, diğerinin Suriyeliler meselesi olduğu doğrudur ama eksiktir.

“Seçilse bile o koltuğa oturamaz” tarzı açıklamalarla “halka rağmen” bir pozisyon alınmasının seçim sonuçlarını etkilediği doğrudur ama eksiktir.

Öcalan kardeşlerin röportaj ve mektuplarının açık bir şekilde dolaşıma sokulmasının vicdanları rahatsız ettiği ve bunun sonuçlara belli bir etkisi olduğu doğrudur ama eksiktir.

Yıldırım-İmamoğlu çekişmesine izin vermeyecek şekilde hükümetin sürece dâhil olmasının, bazı bakanların aşırı çıkışlarının halk tarafından nahoş bulunduğu ve bunun muhalefete yaradığı doğrudur ama eksiktir.

Seçimlerin yenilenme kararının, “Hiçbir şey olmasa bile bir şeyler oldu” sürecinin, zillet-millet-beka söyleminin rakibin saflarını sıklaştırdığı, kalabalıklaştırdığı doğrudur ama eksiktir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 55 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 70 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar