Milliyetçi Bir Gazete'de Said Nursi Düşmanının Ne işi Var?

Osmanlı Devleti on yıl sürecek bir savaş dönemine giriyordu. Said Nursi 1913 kışında talebelerine: “Büyük bir musibet ve felâket bize yaklaşıyor." dedi. Medresesinde derslerle birlikte talebelerine bizzat silah eğitimi...

Osmanlı Devleti on yıl sürecek bir savaş dönemine giriyordu. Said Nursi 1913 kışında talebelerine: “Büyük bir musibet ve felâket bize yaklaşıyor." dedi. Medresesinde derslerle birlikte talebelerine bizzat silah eğitimi vermeye başladı.

Sarıkamış cephesinde savaştı…

Erzurum cephesindeki harplere öğrencileriyle katıldı… 

Rus topçularının atışları arasında, soğuk siperin içinde, Molla Habib ile "İşârâtül-İ'caz”adındaki tefsirini tamamlamak için çalıştı.

1914 Aralık ayında açılan Rus cephesinde III. Ordu vaizi olarak görev aldı.

Bölgedeki muazzam nüfuzunu Türk Milleti aleyhine kullanmak isteyen dış güçlere ve yerli işbirlikçilerine karşı “Ben Müslüman Türk milleti aleyhine çalışamam. Esareti riyasete tercih ederim” diye korkusuzca haykırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 55 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 70 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar