Mahkeme Kararı ve İçinden Çıkamadığımız Fasit Daire

Edildiği söylenen hakaretin hukuki karşılığının bu kadar ağır olup olmadığını bilmiyorum. Bir yığın benzer örnek gözümüzün önünde cereyan etti. Kimler kimlere ne kadar...

Edildiği söylenen hakaretin hukuki karşılığının bu kadar ağır olup olmadığını bilmiyorum. Bir yığın benzer örnek gözümüzün önünde cereyan etti. Kimler kimlere ne kadar ağır hakaretlerde bulundular. Bana kalırsa, zorlamadığınız sürece buradan böyle bir “hukuki” sonuç çıkmaz!
Yine bana kalırsa, bu karar “bir merkezden” alınmış gibi duruyor. Fakat bu merkezin iktidar olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu akla, mantığa aykırı duruyor. Siyasi kariyerini kendi elleriyle bitirecek kadar politik meziyetten yoksun bir figürü, tam da siyaseten iflas ettiği, işleri eline yüzüne bulaştırdığı anda neden politik yasaklı hale getirip kahramanlaştırasınız? Neden ona uğraşsa bile elde edemeyeceği bir “mağduriyet” hikayesi armağan edesiniz ki?
Kararın arkasındaki güç, Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı yarışında ekarte etmek isteyen, muhalefet içinden bir hizip olabilir. Böyle düşünmek için haklı nedenler var. Daha 3 Aralık’ta, Kılıçdaroğlu’nun uluslararası danışmanlarla birlikte adaylığını zımnen açıkladığı programı konuşuyorduk. İngiltere’ye gitmiş, finans çevrelerinden “olur” almış, danışmanlarını “Vizyon Belgesi” programında kamuoyuna tanıtmıştı.
Sadece 10 gün sonra işler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 55 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 70 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar