Kur’an’a Tekmenin Asıl Sorumluları Kim?

Antalya’da bir okulda, bir müslüman öğrenci tarafından Kur’an-ı Kerim tekmelendi. Bu çok sarsıcı eğitim sistemi olayına ciddiyetle yaklaşılması gerekiyor. Muhalefetin yaptığı...

Antalya’da bir okulda, bir müslüman öğrenci tarafından Kur’an-ı Kerim tekmelendi. Bu çok sarsıcı eğitim sistemi olayına ciddiyetle yaklaşılması gerekiyor. 

Muhalefetin yaptığı kolaycılık. “Bu çocukları siz yetiştirdiniz.” diyorlar. Hepimiz Kemalist müfredatın asimilasyon çarklarından geçtik okurken. Kemalist eğitim sistemi Kur’an’a, dine saygılı bireyler yetiştirdi de bizim mi haberimiz yok? Hayır! Kemalist propagandanın sadece okulda değil, her yerde, dini ve onun sembollerini bir öcü gibi, bir virüs gibi lanse ettiğini, tahkir ettiğini bizzat yaşadık, gördük.  

Dolayısıyla asıl tekmeyi atanın, Batı hegemonyasının Türkiye şefliği gibi çalışan Kemalist ideoloji olduğunu söylemek yanlış olmaz. 

Bugün eğitim sistemi dediğimiz şeyin beynini hala Kemalizm’in dogmaları oluşturuyor. Kemalizmin eğitim sistemi üzerindeki etkinliğinin kırılmaması da bu iktidarın en büyük, en hayati yanlışıdır. 

20 yıl sonra bile hala okul tarih kitaplarında Osmanlılar kötü, İngilizler iyi. Hala Batı’nın tüm  değerleri iyi, bu toprakların tüm değerleri kötü!!! 

İkinci büyük yanlış, okullarda disiplinin, öğretmen...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 55 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 70 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar