Güzellik Diktatörlüğü ve Güldür Gül

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Osman Aydın'ın bugünkü (29.11.2022)''Güzellik Diktatörlüğü ve Güldür Gül'' başlıklı yazısı.

Güldür Güldür Ekibi harika bir skece imza atmış. Adı: Tek Tip Estetik. İzlemeyenler izlemeli. Bu kısa, düşündürücü ve trajik skeç yaşadığımız gerçekliği apaçık ama çok rafine bir biçimde ve mizah sosuyla sunuyor izleyiciye…

Güzellik merkezine eşlerini getiren birkaç adamın, eşleri ve onların giderek birbirinin aynısı haline gelen görünüşleri ile ilgili yaşadıkları trajikomik anlar üzerine kurulu skeç televizyonun gördüğü en güzel taşlamalardan biri bana kalırsa.

Güzelliği çok somut, çok canlı ve çok hayati bir sorunu deşifre etmesine dayanıyor. Tolstoy ölümsüz eseri Savaş ve Barış’ta; siması, duruşu, yürüyüşü, el ve kollarını kullanışı, gülüşü, ağlayışı ile birbirinden tamamen farklı 500 karaktere yer verir. İnsan tabiatının oluşturduğu bu zengin çeşitlilik, Tolstoy o romanı bugün yazsa acaba ne kadar yansıyabilirdi edebiyata.        

Dostoyevski, Balzac, Peyami Safa ve Necip Fazıl gibi edebiyatçılar da sima, karakterin tebarüz ettiği biricik bir alan olarak tasvir edilir. Kişiliğin en derin çizgileri daima ve en önce simadan okunur. 

Necip Fazıl, Bahçedeki İhtiyar adlı şiirinde:

“Süzüyor ufukta...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 45 Okunma Seçim 16 Mart 2024 | 49 Okunma Düşüş! 09 Mart 2024 | 152 Okunma Hukuk 02 Mart 2024 | 74 Okunma Karanlığa Küfredeceğine Bir Mum Yak 24 Şubat 2024 | 77 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar