Elmalılı Hamdi Yazır Panelinde Batı Propagandası

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Osman Aydın'ın bugünkü (22.03.2022)''Elmalılı Hamdi Yazır Panelinde Batı Propagandası'' başlıklı yazısı.

İstanbul’da sessiz sedasız Elmalılı Hamdi Yazır Paneli yapıldı. İBB’nin ev sahipliği, Elmalı Belediyesinin organizatörlüğünde. Panele, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve -sıkı durun- Canan Kaftancıoğlu da katıldı.  

Tabii ki ilginç bir programdı. Öncelikle CHP’nin böyle bir programa girişmesi ilginçti. Bu, Türkiye’de siyasetin ve dahası Müslümanların siyaset üzerindeki etkisinin olumlu anlamda ne kadar değiştiğini, belirleyici hale geldiğini ortaya koyan bir göstergedir. Ayrıca CHP’nin de iktidar için girmeyeceği kılık olmadığının bir göstergesi… Rahmetli Kadir Mısıroğlu’nun dediği gibi Türkiye’de siyaset “Ben daha dindarım” yarışmasına dönüşmeye gebe.   

Seçmen giydiği kıyafetin CHP üzerinde emanet durduğunun farkında. Fakat dahası da var… Andıkları kişi Elmalılı Merhum. Kendisinin İstiklal Mahkemelerinde idam ile yargılanmışlığı var. E iktidarda Erdoğan yok o zaman, malum. 

Elmalılı dini müktesebatı zengin biri. Bunun yanında, Paul Janet ve Gabriel Séaille’in yazdıkları “Tahlîlî Târih-i Felsefe Metâlib ve Mezâhib” adlı felsefe tarihinin metafizik ve ilahiyat bahislerini çeviriyor. Bunun için kırk yaşından sonra ileri derecede Fransızca öğreniyor. Öğrenme...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 55 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 70 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar