Çocuklar Eğlence Dünyasının Yeni Oyuncakları mı?

TV8'de yayımlanan 'Yetenek Sizsiniz' programında yaşları 7 ile 11 arasında değişen çocukların şortlu, yarı çıplak dans gösterisi RTÜK'te büyük tartışmalara neden oldu. AK Partili üyeler...

TV8'de yayımlanan 'Yetenek Sizsiniz' programında yaşları 7 ile 11 arasında değişen çocukların şortlu, yarı çıplak dans gösterisi RTÜK'te büyük tartışmalara neden oldu. AK Partili üyeler geçen hafta yapılan RTÜK Üst Kurulu toplantısında kız çocuklarının ekrana şortla çıkması nedeniyle kanala ceza verilmesini istedi. Yapılan açıklamada : Açıklamada “Çocukluğun saflık ve masumiyetine tezat görüntüler içinde sahnede ‘arzı endam’ eden kızlar, yaşlarına uygun olmayan kıyafet ve makyajlarla dans gösterilerini tamamlamışlar, söz konusu yarışmada yayın yoluyla istismar edilmişlerdir.”dendi.

Bu açıklama kamuoyu tarafından da çokça tartışıldı. Bazı gruplar ceza isteminin bağnazlıktan başka bir şey olmadığını dillendirdiler. Kimileriyse bu sıradan eğlenceye tepki gösterilmesinin ülkenin geleceği adına kaygı verici olduğunu söyledi.

Ülkemizde kültür endüstrisini on yıllardır iflah olmaz derecede Laik, Batıcı ve Kemalist bir kesim elinde tutuyor. Bu kesimin bugüne dek ürettiği dizi, müzik ve programlar toplumda kötü örneklerin kanıksanmasına ve de çoğalmasına hizmet etti.

Bu diziler ve programlar sayesinde çıkar adına şiddet kullanılmasını kanıksadık.

Sevgisini zorbalık ve tecavüzle ispatlayan adamların el üstünde tutulmasını kanıksadık.

Kendini cinsel bir metaya dönüştüren kadın karakterlerin zaferinin anlatılmasını kanıksadık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 46 Okunma Seçim 16 Mart 2024 | 49 Okunma Düşüş! 09 Mart 2024 | 154 Okunma Hukuk 02 Mart 2024 | 75 Okunma Karanlığa Küfredeceğine Bir Mum Yak 24 Şubat 2024 | 77 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar