Bunca Cehalet Tahsil İle Mümkün

Felsefe Profesörü Ahmet Arslan şu ara ekranlarda sıkça görünmeye başladı. Geçenlerde onunla ilgili bir yazı kaleme almış, İslam hakkındaki temelsiz iddialarını eleştirmiştik. Arslan bu kez de...

Felsefe Profesörü Ahmet Arslan şu ara ekranlarda sıkça görünmeye başladı. Geçenlerde onunla ilgili bir yazı kaleme almış, İslam hakkındaki temelsiz iddialarını eleştirmiştik. Arslan bu kez de Dücane Cündioğlu’nun konuğu olarak boy gösterdi ekranda. Tabii Dücane gibi biriyle bir araya gelince, program tam bir din aleyhtarı formata büründü.   

Arslan’ın uzmanlığı felsefe olmasına rağmen kendisinin ısrarla İslam hakkında konuşturulması, maksatlı. Aslında Dücane’nin artan popülaritesinin de altında da benzer bir neden yatıyor. Felsefe ile birlikte anılan bu kişiler ağızlarını her açtıklarında en klişe argümanlarla İslam aleyhinde konuşmasalar bu kadar el üstünde tutulmazlar. 

 Mesela bir yerde şöyle söylüyorlar: "Biz de içe bakışın olmamasının nedeni, bizim içimizin olmamasıdır.” Yani Batı’da günah çıkarma adeti yaygın olduğu için insanlar içlerine daha fazla odaklanıyorlarmış. Augustinus’un İtiraflar kitabı böyle bir kültürün ürünüymüş. Biz de İtiraflar gibi kitapların olmaması bizim içe bakışımızın olmaması, yani içimizin olmamasıyla ilgiliymiş!!! 

 Bu kadar çarpık, yanlı, cahilane çok az söz duydum. Güya felsefi konuşuyorlar arkadaşlar. Biz de iç yokmuş!!!...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 55 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 70 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar