Avrupa’nın Dini Eğitim Karnesine Bakın Siz!

Dini eğitim ve öğretim hakkı, din ve vicdan hürriyetinin bir gereğidir. Demokratik ve laik hemen her ülkede bu hak teminat altına alınmıştır.Bu çok net. Bu net ama CHP ve onun hinterlandına yakın birileri bu net olan...

Dini eğitim ve öğretim hakkı, din ve vicdan hürriyetinin bir gereğidir. Demokratik ve laik hemen her ülkede bu hak teminat altına alınmıştır.

Bu çok net. Bu net ama CHP ve onun hinterlandına yakın birileri bu net olan durumu bir türlü kabul etmiyor, etmek istemiyorlar. Sadece kabul etmemekle kalmıyor, dini eğitim veren okulları kamuoyu önünde o zehirli dilleriyle aşağılıyor, karalıyor, kötülüyorlar. Bunu da sanki medeni olmanın, laikliğin bir gereğiymiş; medeniyet dini eğitimi dışlayan bir şeymiş gibi sunuyorlar topluma.

Ve bunu ara vermeden yapıyorlar! Kinlerinden kuduruyorlar! Diyanetin sıbyan mekteplerine düşman siperlerine bakar gibi bakıyorlar. Öfkeyle, garazla… En son Sera Kadıgil adındaki, eski CHP milletvekili olan çakma militanın yaptığı gibi… Türkiye’de dini eğitim veren kurumlara bu kadar fütursuzca, kudurganca hakaret edilince, bize de cevap vermek düşüyor. Yoksa bizim de canımız edebiyattan, sanattan bahsetmek istiyor ama yapacak bir şey yok!
Dini eğitim konusunda ölçü olarak aldığımdan değil ama onlar bu Avrupa örnekliğini baz aldıkları için Avrupa’dan birkaç misalle din eğitimi konusunu ele almaya çalışacağım.

Biraz inceleyenler bilir ki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 43 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 67 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 48 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar