Altın Küre Ödülleri ve Ölüme Rağmen Yaşamak

Steven Spielberg Hollywood’un dahi çocuğudur.Bana sorarsanız bu dehada babasının payı hiç de az değildir. Kaç kişi, henüz ergen olmuş çocuğunun amatör bir kamera ile çektiği filmin gösterimi...

Steven Spielberg Hollywood’un dahi çocuğudur.

Bana sorarsanız bu dehada babasının payı hiç de az değildir. Kaç kişi, henüz ergen olmuş çocuğunun amatör bir kamera ile çektiği filmin gösterimi için salon tutup, oğlunu o salona limuzin ile götürür ki?

Orta sınıf bir maaşla bunu yapmıştı babası Spielberg’e. O da ta ilk gençliğinden başlayarak bu ilhamla her biri sinemasal anlatımın en rafine örnekleri kabul edilebilecek bir yığın film çekti. 

Kültür Sanat haberlerine göz atarken, Spielberg’in otobiyografik filmi "The Fabelmans" ile drama dalında Altın Küre ödülü aldığını okudum.   

Spielberg’in filmografisini ilk gençlik yıllarımdan beri ilgiyle takip ettim. Her biri anlatım harikası olan Güneş İmparatorluğu’nu, Er Rayn’ı Kurtarmak’ı, Mor Yıllar’ı, E.T’yi, Savaş Atı’nı, Jaws’ı, indiana Jones’u, Schindler’in Listesi’ni unutmak mümkün değildi.  

            Spielberg’in 76 yaşında ödül alması sadece sinema açısından önemli değil elbette. Ayrıca kendisi tek yaşlı yönetmen sayılmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Metcezir 20 Nisan 2024 | 55 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 70 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 49 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar