A Haber’de Başka, Halk TV’de Başka Konuşmak!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Osman Aydın'ın bugünkü (13.05.2022)''A Haber’de Başka, Halk TV’de Başka Konuşmak!'' başlıklı yazısı.

İlber Ortaylı sığınmacılarla ilgili A Haber’de başka, Halk TV’de başka konuşmuş. Konu aynı, konuşmacı aynı, ama konuştukları farklı… “Bu nasıl olur?” diyor birileri… Buna şaşıranlara, şaşırıyorum.

Buna şaşıranlar, İlber Ortaylı’nın ekran macerasını ve yazdıklarını dikkatle takip etmiyor, propagandanın dolduruşuna geliyorlar muhakkak. Çünkü birazcık yakından bakan biri İlber Ortaylı’nın sadece farklı konuşmadığını fark eder! Burada başka bir durum var! Ortaylı diğer mahallede konuştuğunda, o mahalleden biri gibiymişcesine baya hiddetli, oldukça radikal çıkışlar yapıyor. Bu radikal çıkışlarda kimi zaman saldırganlığa varan siyasi yorumları da olabiliyor. Hatta daha da ötesini söyleyelim. Ortaylı, tansiyonun yüksek olduğu her gündemi hükümete açık ya da gizli saldıracağı bir paravan olarak kullanıyor. Merak edenler demeçlerine göz gezdirebilirler.

Fakat aynı Ortaylı bizim mahalleye geldiğinde sesinin tonunu yumuşatıyor, ton ton tarihçi pozlarında Osmanlıcı olup, sanki bu mahalleden biri gibi konuşmaya başlıyor. Çünkü Ortaylı’nın değirmeninin suyu AK Partili belediyelerden geliyor… Parayı çok seven bu tarihçimiz asıl parsayı AK Partili yerel yönetimlerden götürüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 120 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 63 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 48 Okunma Seçim 16 Mart 2024 | 54 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar