Ekrandaki Paralel Yargıya Dikkat!

İnsanlar adli sorunlarını mahkemelere değil de televizyon ekranlarına taşıyor, çözümü şov programlarında arıyor ve yargılamalar, savunmalar, tutuklamalar canlı yayında yapılıyorsa sizin gül gibi...

İnsanlar adli sorunlarını mahkemelere değil de televizyon ekranlarına taşıyor, çözümü şov programlarında arıyor ve yargılamalar, savunmalar, tutuklamalar canlı yayında yapılıyorsa sizin gül gibi bir paralel yargınız var demektir. (Sevgili okurlarım burada bir siyasi kavrama dönüşen “paralel”den bahsetmediğimi anlayacaklardır elbette.)  

****

Söz konusu paralel yargı, adalet sisteminizden daha güvenilir, daha hızlı, daha çözüm odaklı görülüyorsa, verdiği kararlar halkta “Adalet yerini buldu!” intibaı oluşturuyorsa, adalet sistemiyle ilgili çözmeniz gereken çok acil ve çok büyük bir sorununuz var demektir.

****

Paralel yargı her gün ekranlarını katillere, tecavüzcülere, gaspçılara, pedofililere, büyücülere, kör cahillere açıyorsa; toplumunuz her gün katilleri, tecavüzcüleri, gaspçıları, pedofilileri, büyücüleri, kör cahilleri konuşuyorsa; ve hatta konuşmaktan memnun oluyor, bu minvaldeki programlara yüksek reytingler armağan ediyorsa psikolojik travma geçiren bir toplumunuz var demektir.

****

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 121 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 64 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 80 Okunma Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 48 Okunma Seçim 16 Mart 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar