Ak Partinin Kemalizm’le Flörtü

En tuhaf, en sıra dışı, en akıl almaz 10 Kasım’lardan birini yaşadık.Dünya milletleri içinde bizim kadar tutkuyla abartan ve abartırken de kendini kaybeden çok az topluluk vardır.Kemalistler trafiği keserek, el kadar...

En tuhaf, en sıra dışı, en akıl almaz 10 Kasım’lardan birini yaşadık.

Dünya milletleri içinde bizim kadar tutkuyla abartan ve abartırken de kendini kaybeden çok az topluluk vardır.

Kemalistler trafiği keserek, el kadar çocuklara sıra halinde Atatürk büstüne çiçek koydurarak,  namaz kılsalar olay olacak öğrencilere 9 Kasım gecesinden başlayıp nöbet tutturarak, “Hiçbir ölüm bu kadar ölümsüz olmadı!” sloganları atarak, “İman tazeledik.” diyerek, “Her şeyimizi ona borçluyuz.” gözyaşları dökerek büyük bir abartıya imza attılar.      

Abartı öyle bir dereceye vardı ki aralarından “10 Kasım’da sokak köpeğinden vefa dersi” diye video paylaşan terbiyesizler bile çıktı.

ANCAK, ABARTI BİZDE HİÇBİR ZAMAN BİR KESİME ÖZGÜ DEĞİLDİR…  

Tosya İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, 1933’te din derslerini müfredattan çıkaran M. Kemal’ e özel bir koreografi hazırlayarak “minnet ve şükranlarını” sergilediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bireysel Silahlanma İhtiyacı ve “Kötü Adam” Gerçeği 23 Mart 2024 | 46 Okunma Seçim 16 Mart 2024 | 49 Okunma Düşüş! 09 Mart 2024 | 153 Okunma Hukuk 02 Mart 2024 | 75 Okunma Karanlığa Küfredeceğine Bir Mum Yak 24 Şubat 2024 | 77 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar