Gördüğünü çaldı!

Bu düzeydeki müsabakalar için ülkemizde gözü kapalı atanabilecek maalesef sadece iki hakem var. Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus... Merkez Hakem Kurulu, Cüneyt Çakır’a salı günü Real Madrid-Bayern...

Bu düzeydeki müsabakalar için ülkemizde gözü kapalı atanabilecek maalesef sadece iki hakem var. Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus...
Merkez Hakem Kurulu, Cüneyt Çakır’a salı günü Real Madrid-Bayern Münih maçı gelince mecburen bu maçın ilk ayağını yöneten Fırat Aydınus’u tekrar atadı.
Aydınus son derece gergin başlayan müsabakada 3. dakikada kırmızı kartını kullanabilirdi. Fakat sarıyı tercih etti. Belhanda’nın Medel’e dirsek kol karışımı yapmış olduğu hareket sarı ile kırmızı arasında tam sınırda UEFA’nın yeni tabiri ile (border-line) pozisyondu. Hakem burada kırmızı kullansaydı da yanlış diyemezdik.
54. dakikada Medel’in eline çarpan pozisyonda Galatasaraylılar penaltı beklediler, ancak çok yakın mesafeden gelen top da Fırat Aydınus haklı olarak devam dedi.
58. dakikada Donk’un Talisca’ya yaptığı hareket sarı kartlıktı. Ancak hakem ekibi bu hareketi yakalayamadı.
> Penaltı öncesi ofsayt var
64. dakikada Gomis, santimlerle ofsayt pozisyonunda iken aldığı topla Beşiktaş ceza alanına girdiğinde Fabri ile karşı karşıya kaldı. Burada Tosic rakibini omuzlarından tutup indirmeye çalıştı. Fırat Aydınus avantajı uyguladı, gol olmayınca da doğal olarak penaltı verdi. Tosic de kırmızı kart gördü. Burada Tosic’in hareketi tartışılabilir ancak defans oyuncularının bu tür pozisyonlarda dikkatli olmaları gerekir.
75. dakikada Talisca, Belhanda’ya yerden kontrolsüz olarak ayaklarına doğru yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü. Ancak burada yapılan ihlal kırmızıya daha yakındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Djiku kzarmal gol iptal olmalyd 18 Mart 2024 | 455 Okunma Halil Umut Meler formda deil! 04 Mart 2024 | 789 Okunma Net penalty hakem ve VAR atlad! 05 Şubat 2024 | 287 Okunma Bu mata hakem konuulmaz! 22 Ocak 2024 | 99 Okunma Sınıfı geçti! 03 Ekim 2022 | 97 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar