“Zina günah değil mi? CHP’li kardeşlerim artık ona oy verirse, o da..”

Kendi hayatımızda o günahı işleyip, halkın nezdinde kendimizi günahlardan kaçınan bir kişi gibi göstermek için bunu söylemiyorduk.

Bu ülkede yıllarca, Milli Görüş çizgisindeki partileri suçladılar..

“Din eksenli siyaset yapılmaz. Haram-helal ayrı, dünya işleri ayrı” dediler..

“Günah-sevap başka, devlet idaresi başka” dediler..

“Haramın anlamı, Allah tarafından yasaklanan yanlış işler.. Ha ‘Haram’ demişiz, ha ‘Yanlış’ iş. sadece ‘Yanlış’ dediğimizde, kavram göreceli olabilir. ‘Allah’ın yasakladığı yanlış iş’ denildiğinde, konunun bir de uhrevi boyutu devreye giriyor. Kaçınmamız için, motive oluyoruz” desek de dinletemedik.

“Dini istismar ediyorsunuz” dediler..

“Helalin anlamı, Allah’ın yasaklamadığı işler demektir.. İnsanların özgürlük alanı olarak Allah’ın verdiği imkanları, başkalarının yasaklamaya yetkisi yok. Bu kavramları kullandığımızda, bir başkasını küfürle itham etmedikçe.. Kendimize daha kolay çekidüzen veririz. Günlük hayatımızda dini kavramlarla hareket etmemizde hiçbir sakınca yok” desek de kabul ettiremedik..

“Laik devlette, fetva ile iş yapılmaz” dediler..

“Devlet, fetvaya bakmaz” dediler..

“Devlet, dinden onay almaz” dediler..

Söylediğimizi söyleyeceğimizi boğazımızda düğümlediler..

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
YRP’nin yaptığını sergileyenler, dün ne olmuşlardı? 29 Mart 2024 | 262 Okunma Emeklilerin çilesini CHP inşa etti, Erdoğan çözecek! 28 Mart 2024 | 1.802 Okunma Emekli mi oldun, ne ara kabzımallığa başladın Ekrem! 27 Mart 2024 | 2.319 Okunma Ah ah! Bugünkü siyasi partiler, Muhsin Başkan’ı örnek alsalar! 26 Mart 2024 | 812 Okunma Şovmen Ekrem’in belediyeciliğe kazandırdığı yeni kavramlar! 25 Mart 2024 | 2.799 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar