Zamlar konusunda okurlar ne düşünüyor?

Önceki günkü yazımın başlığı, “Elektrik, doğalgaz, akaryakıt, her şey % 40 zamlandı mı?” şeklinde idi.Okurlardan yorumlar geldi..Sırça köşkte yaşamadığımızı...

Önceki günkü yazımın başlığı, “Elektrik, doğalgaz, akaryakıt, her şey % 40 zamlandı mı?” şeklinde idi.

Okurlardan yorumlar geldi..

Sırça köşkte yaşamadığımızı, okurların her birinin yorumlarının her satırına önem verdiğimizi, bir ders var ise almaya çalıştığımızı ispat açısından, bugün okurların yorumları ve kendimce benim o yorumlar hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Yazımı okumayanlar için kısa bir özet:

Elektrik, akaryakıt ve doğalgaz resmi tarifelerini yılbaşı ve 15 Ekim itibariyle verip, aradaki farkı hesaplayıp, “En yüksek zam bile % 25 civarında. Her şeye % 40 zam geldi algısı yanlış” demiştim..

Okurlarımızın bir kısmından “kendilerinde de öyle bir algı oluştuğu, somut rakamlar üzerinden konuya yaklaşınca daha objektif bir değerlendirme yapma imkanı buldukları” desteği geldi..

Bir kısmı, “zaten çarpıtmaların farkında olduklarını” söyledi..

Bir kısmı ise eleştirdi..

Eleştirilerden bazılarını cevapları ile birlikte aktarayım. 

“Bir kul” rumuzlu okur ile başlayalım: 

“Sayın yazar hakikaten çok güzel yazıyorsunuz. Lakin; mazota zam geldiğinde mazotla çalışan traktörden dolayı çiftçinin üretim maliyeti artar. Mazotla çalışan kamyon dolayısıyla üretilen ürünün nakliye maliyeti artar. Neticede enflasyon artar..”

...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 27 Okunma “Lale Devri”ni gerçekte kim yaşıyor? 18 Nisan 2024 | 2.145 Okunma Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 1.333 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.339 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 4.035 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar