Türkçü(!) İP, Yunan’a mı çalışıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tabuları yıkıyor..1974’de kurtardığımız, ancak o yıldan bu yana kimsenin kullanamadığı Kıbrıs’taki Maraş (“Kıbrıs’taki Maraş” diyorum ki...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tabuları yıkıyor..

1974’de kurtardığımız, ancak o yıldan bu yana kimsenin kullanamadığı Kıbrıs’taki Maraş (“Kıbrıs’taki Maraş” diyorum ki, Kemal Kılıçdaroğlu zorlanmasın. Yazımı okurken, “Maraş? What?” demesin!) bölgesinin cüzi bir kısmının (% 3.5) maliklerine teslim edilmesine karar verildi.

47 yıldır boş bir alan..

Hayalet bir alan..

Üstelik..

O bölgedeki bazı Rumlar, maliki oldukları alana giremediklerini iddia ederek, Türkiye aleyhine tazminat davası açmışlar..

Maalesef ki maalesef, AİHM de, tam bir Rumluk yaparak..

Türkiye’nin de, KKTC’nin de kullanmadığı, uluslararası müzakereler sonrasında varılacak karara göre işlem yapılmak üzere şu an boş tutulan Maraş bölgesindeki bazı rumların tazminat taleplerini kabul etti.

Düşünebiliyor musunuz?

47 yıldır kullanmadığımız bir alan sebebi ile milyonlarca liralık tazminat ödüyoruz..

“Gelin şu işi çözelim” dediğimizde..

Çözüm için adım atmıyorlar.

Adeta, “Çözümsüz kalsın ki, biz tazminat almaya devam edelim. Size beş kuruş faydası olmasa bile, sizden Maraş için tazminat üstüne tazminat alalım” diyorlar..

Böyle bir hukuksuz dayatma karşısında, Türkiye adımını atınca..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.228 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.000 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.954 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.888 Okunma Marksistler de Kemalistler de tel tel dökülürken!.. 20 Nisan 2024 | 1.670 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar