Temel Bingöl’de doğruyu söyler, Sözcü’de şaşar!

 Tam oturdum, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, başörtü yasakçısı Ruhat Mengi’ye, nerede bir dindar görse, kırmızı görmüş boğa gibi saldıran Sözcü Gazetesinde...

 

Tam oturdum, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, başörtü yasakçısı Ruhat Mengi’ye, nerede bir dindar görse, kırmızı görmüş boğa gibi saldıran Sözcü Gazetesinde verdiği röportajı eleştirecektim..

Köşemin bulunduğu alanın hemen yanıbaşında, sayfa editörümüz kafamdan geçenleri tahmin etmiş olmalı ki.

Beni biraz frenlemek istemiş..

Hemen köşemin yanıbaşına, Saadet Partisi haberi koymuş..

Yazıya başlarken, önce o haberi okudum..

Yumuşadım. Yumuşadım. Yumuşadım.

Yummoş gibi oldum.

Bu yazıyı öyle yazıyorum..

Kimbilir belki de, o haber metnini okumasaydım, ilerde benim de utanacağım türden ifadeler kullanacak, çok sert eleştiriler getirecektim..

Neyse ki.. Bir küçük haber, imdadıma yetişti.. Kendimi de ilerde eleştireceğim sözler sarfetmemi engelledi..

Beni yumuşatan haber metninde neler vardı, kısaca aktarayım.. (Gazeteden yazımı okuyanlar, tabii ki, hemen yanıbaşındaki köşeyi okuyabilirler ama.. Yazımı internetten okuyanlar için alıntılayayım.)

Bingöl’de, Saadet Partisi’nin il kongresi varmış. Temel bey de o kongreye katılmış ve şu konuşmayı yapmış:

“Biz her şeyi tenkit etmeyiz. Faydalı, doğru yapılanları da elbette takdir ederiz. Bugünkü iktidar sahipleri imam hatiplerin önünü açtı, müteşekkiriz. Başörtüsü diye bir problem ülkemizde kalmadı, müteşekkiriz, teşekkür ederiz. Bu ülkede bir takım yatırımlar yapıldı. Havaalanları neredeyse her ilde var.”

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.669 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.003 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.960 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.889 Okunma Marksistler de Kemalistler de tel tel dökülürken!.. 20 Nisan 2024 | 1.672 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar