Söyle alçak adam, “derin devletin, iktidarı Erdoğan’dan alması ‘ışık’ mı?”

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (22.09.2022)''Söyle alçak adam, “derin devletin, iktidarı Erdoğan’dan alması ‘ışık’ mı?”'' başlıklı yazısı.

Nobel ödüllü yazarımız(!) Orhan Pamuk,  sonunda konuştu..

Cihangir’deki apartmanı üzerinden, komşuları ile mahkemelik olan Pamuk, mahallesindeki kötü şöhretini temizlemeye çalışıyor olmalı ki, AK Parti karşıtı çevreleri memnun edecek sözlerle sahneye çıkmış.

Sıradan bir eleştiri getirse, “Biz sanatçı adı altında ortalıkta dolaşan ne sahtekarlar gördük, siyasetin kralını yapıyor.. Pamuk da onlara benzemeye çalışmış” der geçerdim..

 Ama Pamuk’un sözleri, sıradan eleştiriler değil..

Derin mi, derin bilgiler içeriyor..

Tam Nobel’lik bilgiler..

Hızlıca aktarayım, siz de görün Orhan Pamuk’un sözlerini..

“Korkarak konuşuyorum, konuşmamaktan utanıyorum; herkes hapiste, herkese eziyet ediliyor, sadistlik, hunharlık, zalimlik ‘örnek olsun’ haline gelmiş!” diye başlıyor, Orhan Pamuk..

“Korkarak konuşuyor”muş.

Ama sonuçta da konuşuyor..

Hani birisinin kulağına bunu fısıldasa..

“Adam gerçekten korkuyor” diyeceğim..

Ama, birisinin kulağına değil, tam da meydanın ortasında, sözleri herkese aktaracak bir mikrofon ile bağırıyor, fakat “korkuyorum” diyor, Orhan Pamuk.

Bu çelişkiyi nasıl aynı anda gerçekleştirmedeki başarısı sebebi ile yakında yeni bir Nobel ödülü ile taltiflenirse, hiç şaşırmayacağım..

Korkuyor..

Ama, utanmadan, sıkılmadan, “herkes hapiste” diyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 2.644 Okunma “Lale Devri”ni gerçekte kim yaşıyor? 18 Nisan 2024 | 2.199 Okunma Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 1.336 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.340 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 4.038 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar