Sezer’in adamı/bir açıklamada beş suç itirafı/Cumhuriyet’ten aklama!

 Cuma günkü Cumhuriyet gazetesinde, “Kısa çalışma ödeneği” vukuatı ile tanıdığımız Miyase İlknur’un bir haberi..“Kısa çalışma ödeneği de ne ki?”...

 

Cuma günkü Cumhuriyet gazetesinde, “Kısa çalışma ödeneği” vukuatı ile tanıdığımız Miyase İlknur’un bir haberi..

“Kısa çalışma ödeneği de ne ki?” diyeceksiniz.

Daha önce yazmıştık. Şimdi bir defa daha hatırlatalım.. Kovid salgını döneminde, işyerlerinin kapanması idi, sokağa çıkma yasağı idi, bazı sektörlerde iş azlığı idi..

Devlet dedi ki, “İşlerin azalması, işyerlerinin kısmen kapanması sebebi ile işçileri hepten çıkartmayın.. Az çalışıyorsa, işçiyi de mağdur etmeyecek şekilde, az çalıştırın ama, ben devlet olarak işverene de işçiye de eksiğinizi tamamlayıp, destek çıkayım..”

Haftada 45 saat yerine, 25 saat mi çalıştınız.. Devlet işçinin çalışma süresinde ve maddi imkanlarında zarara uğramaması için, eksiğinizi SGK pirimi ve maaş olarak da miktara göre büyük oranda tamamlıyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.398 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 977 Okunma Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 1.814 Okunma Memnun musunuz, Saadetliler! 26 Nisan 2024 | 6.658 Okunma Şimdi anladınız mı, Deutsche Welle’den farkınız yok! 25 Nisan 2024 | 4.417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar