Savcı Sacit Kayasu-Hakim Nimet Demir.. Var mısınız, tekrarlamaya!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (22.06.2022)''Savcı Sacit Kayasu-Hakim Nimet Demir.. Var mısınız, tekrarlamaya!'' başlıklı yazısı.

28 Şubat sürecinde Adalet Bakanı koltuğunda rahmetli Şevket Kazan ağabey oturuyor..

Her yıl haziran ayında olduğu gibi, o yıl da hakim ve savcılar için yaz kararnamesi hazırlanıyor..

Önceki yıllarda, CHP’li Seyfi Oktay dede Adalet Bakanı iken, CHP’li Mehmet Moğultay Adalet Bakanı iken ne kadar hakim ve savcının görev yeri değiştirilmiş ise, benzer sayıda hakim ve savcının yeri değiştiriliyor..

Gazeteler ve televizyonlar “Yargıda deprem” başlıkları ile haberleri sunuyorlar.

İstanbul Baro Başkanı Turgut Kazan, hemen kafayı çıkarıyor ve “Baskı dönemine gidiyoruz” diyor..

Aradan 26 yıl geçmiş.

Sol cenah, aynı taktik ile aynı senaryo ile karşımızda..

Bulunduğu ilde süresini doldurup, başka bölgeye atanması gerekenden, mazereti olana, eşinin çalıştığı il sebebi ile görev yeri değişikliği talebinde bulunandan ihtiyaç sebebine bağlı olarak yeri değiştirilmek zorunda kalınanlara kadar binlerce hakim ve savcının yeri değiştirildiğinde, sol cenah, laikçi seküler kesim ile birlikte hareket ederek, hemen damgayı vuruyorlar:

“Yargı dizayn ediliyor!”

Refahyol iktidarında, Şevket Kazan ağabey daha yeni Adalet Bakanı olduğu için “Sürgün kararnamesi” dediniz, “Yargıyı dizayn ediyorlar” dediniz, haydi koltuğa daha yeni oturdular, “Acaba mı?” diye biz de kendi kendimize sorduk..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 2.340 Okunma “Lale Devri”ni gerçekte kim yaşıyor? 18 Nisan 2024 | 2.196 Okunma Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 1.334 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.340 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 4.037 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar