Saadet Partili avukatlar, bu yasakçıyı hatırlar mısınız?

Saadet Partili avukatlar.. Üzüntüsünü daha çok onlar çektikleri için, “Saadet Partili bayan avukatlar” diyeyim.. Sorayım: “Muammer Aydın’ı hatırlar mısınız?”

Mutlaka hatırlıyor olmalısınız..

Başörtü yasağının sürdüğü yıllardı..

Bayan avukatların duruşmaya başörtülü girmesini boşverin.. Çünkü duruşmaya başörtülü olarak girmeye, hemen hemen hiç kimse cesaret bile edemiyordu..

Duruşmada tahkir etmeler.. Karşı tarafın avukatını boşverdik, duruşma bekleyen ve orada tesadüfen bulunan avukatların bile.. Meslektaşlarının bile.. Başörtülü avukatı kolundan tutup, duruşmadan dışarı çıkartmaya teşebbüs ettikleri... Hakimin, zabıt kâtibine, “Dışarı çıkartın bu kadını” diyerek, başörtülü avukatların linç edilmesi talimatı verdiği günleri geçtik..

Daha fazlasını söyleyeceğim..

Adliye içinde, vatandaşın başörtülü dolaşma imkanı olduğu günlerde bile..

Herhangi bir davada menfaati çatışan karşı tarafın avukatı olan kişilerin, başörtülü avukatları adım adım takip edip.

“Şu bayan avukat, adliye binası içinde başörtü ile dolaşıyor” diye ihbarda bulunduğu günleri hatırlatacağım..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi anladınız mı, Deutsche Welle’den farkınız yok! 25 Nisan 2024 | 3.735 Okunma Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.791 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.027 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.961 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.891 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar