Motor yaktıran Kızılay soruları!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (28.02.2023)''Motor yaktıran Kızılay soruları!'' başlıklı yazısı.

 Üç tane koyunu verseniz, otlatıp geri getirmekten aciz adamlar, bir bardak suda fırtına kopartıyorlar..

Bugün dahi ellerinde tuttukları THK’nın hesabını vermeyenler, veremeyenler, benzer nitelikteki bir başka hayır kurumunun emin ellerde yaptığı hizmetleri karalayarak, dindar insanlara saldırılarını sürdürüyorlar..

Ne imiş?

Kızılay, topladığı hayırlar karşılığında depremzedelere yemek dağıtıyormuş ama..

Bu yemek dağıtımı, üçüncü haftada 100 milyon öğüne ulaşmış durumda imiş ama..

Kızılay, topladığı hayırlar kadar, iştiraki olan şirkete ürettirdiği çadırları bedelsiz depremzedelere veriyormuş, bu sayede 350 bini aşkın çadır, depremzedelere tahsis edilmiş ama..

“Bir afet sırasında, çadır konusunda, mazlum insanları üç tane çakal tüccara teslim etmeyelim. Kendi iştirakimiz olan bir şirkete profesyonel anlamda kaliteli çadır ürettirelim ki, afet günü fiyatlar iki misli, üç misli olmasın” hassasiyeti ile Kızılay Çadır Tekstil şirketini de kurarak, oturdukları koltuğun hakkını verdiklerinde..

Saldırıyı da hakediyorlarmış.

Çalışırsanız, gecenizi gündüzünüze katıp gayret gösterirseniz..

Laikçi kesim, sizi asla rahat bırakmaz..

“Gözünüzün üstünde kaşınız var” der saldırır..

“Dudağınızın üstünde bıyığınız var” der saldırır..

Hiçbir şey bulamazsa..

“Nefes alıp veriyorsunuz, havayı kirletiyorsunuz” der, yine saldırır..

Bu kapsamda, Kızılay’a yönelik son saldırıya şaşırdım mı?

Hayır, şaşırmadım..

Kızılay yönetimi, yılbaşı kutlamalarında, su gibi içki tüketecekti ki, saldırmasınlar..

Kızılay’ın parası ile yapılan yazlık tesislerde, yöneticiler aylarca bedava tatil yapacaktı ki, laikçiler Kızılay’a toz kondurmasın..

İçkili, danslı, tangolu balolar düzenleyecekti ki, laikçilerin saldırılarından emin olsun..

Genel değerlendirmeler yapıp, işi mugalataya getirip, iftiraları cevapsız bırakacağımı sanmıyorsunuz, herhalde..

Somut cevapları da vereceğim tabii ki..

Ahbap isimli, şarkıcı-türkücülerden yardım toplayan Haluk Levent öncülüğündeki dernekten, “Depremzedelere yardım başlığı altında topladığımız paralarla bir miktar çadır almak istiyoruz. Bize çadır satabilir misiniz” denildiğinde..

Kızılay’ın iştiraki olan şirket, “On binlecesini, Kızılay üzerinden AFAD’a yolladık.. Şu an, yurtdışından sipariş edilen, ama acil de olmayan bir tamamlanmış üretimimiz var.. Onlardan sadece 2.050 taneyi size satabiliriz” demiş. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 2.549 Okunma “Lale Devri”ni gerçekte kim yaşıyor? 18 Nisan 2024 | 2.199 Okunma Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 1.334 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.340 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 4.037 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar