KADEM’in yanlışları, doğruları!

KADEM uzun süredir kamuoyunun gündeminde idi..Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da yönetimde bulunması sebebi ile, iktidarın kadına ilişkin icraatlarını yönlendirdiği iddia ediliyordu..

Yönetimdeki isimlerin hemen tamamının da, AK Parti çizgisinden isimler olması bu yöndeki iddiaları yoğunlaştırıyordu..

Dün bir basın toplantısı ile, iddiaları cevapladılar..

İyi ettiler..

Dedikoduları, sonlandırmış oldular..

Bu açıdan, basın toplantısı doğru bir çıkış oldu..

Ama..

“Basın toplantısında söylenilen her şey doğru muydu” derseniz..

Büyük oranda doğru olsa da..

Küçük küçük yanlışlar da vardı..

“Doğru”da buluşmak amacı ile..

Hem haklı oldukları, hem de yanlış oldukları noktaları, kendi penceremizden vermeye çalışalım..

Mesela, “Bize ‘Yeşil feministler’ diyorlar ama.. Değiliz” açıklamalarındaki net tavır, hele hele o eleştiriye verdikleri cevap, güçlü bir alkışı hakkediyor..

Nedir o cevap?

“Hakkımızda yeşil feministler tarzı yakıştırmalar yapılmaktadır. Çok çeşitli feminizm akımlarından bahsedebiliriz ve herkes bu kavramı birbirinden çok farklı şekillerde tanımlar. Biz ise kendimizi feminizme göre konumlandırmıyoruz. Çünkü Müslüman bir kadın olarak feminizmin kazanımlarından çok daha köklü ve güçlü bir medeniyetin imkânlarına sahibiz.”

Gerçekten de.. Müslüman bir kimliğin, bu sıfat dışında kendisine yakıştırmalarda bulunulmasından rahatsız olması gerekir..

Burada KADEM yerden göğe haklı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Lale Devri”ni gerçekte kim yaşıyor? 18 Nisan 2024 | 7 Okunma Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 1.279 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.321 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 4.020 Okunma “Oy yoksa, hizmet de yok” ile suçlandılar, 174 kişiyi kurtardılar! 14 Nisan 2024 | 1.256 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar