İP’li Akşener, düştüğü çukurda kalmaya kararlı!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (18.11.2022)''İP’li Akşener, düştüğü çukurda kalmaya kararlı!'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi’nden dönüşte, gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, İyi Parti’ye bir defa daha “gül” uzatmış..

“Toplumu karpuz gibi yarıdan ikiye bölüyor, kutuplaştırıyor” önyargılı söylemlerine rağmen..

Erdoğan, Saadet Partisi’ne de defalarca uzattığı “gül”den, İyi Parti’ye de bir tane uzatıyor...

“Biz bu muhalefete yabancı değiliz. Bunların tavırlarına da yabancı değiliz. Şu anda bunlar PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı? Beraber hareket ediyorlar. Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Var. (..) Bunlara alıştık” hatırlatması ile CHP’nin ve HDP’nin PKK’ya yönelik mesafe koymama tavırlarını eleştirdikten sonra..

Muhafazakar partilerin, milliyetçi partilerin kendilerine gelmeleri için, hatırlatmasını yapıyor:

“ Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, 6’lı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İyi Parti’nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir.”

Erdoğan “Eyyy ...” diye başlayan her cümlesinden sonra, “Bu dili bırak” diye kendisine cevap veren Meral Akşener..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 2.382 Okunma “Lale Devri”ni gerçekte kim yaşıyor? 18 Nisan 2024 | 2.196 Okunma Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 1.334 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.340 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 4.037 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar