Haydi Akşener, boşver Yunan’ı, CHP’liye söyle: “Sıkı ise ..”

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (13.06.2022)''Haydi Akşener, boşver Yunan’ı, CHP’liye söyle: “Sıkı ise ..” başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir yandan İsveç’e, bir yandan Finlandiya’ya..

Bir yandan onların akıl babası NATO’ya..

Bunların hepsine patronluk yapan ABD’ye hadlerini bildirirken..

Durumdan vazife çıkarmaya çalışan Yunanistan’ı da unutmuyor..

Erdoğan, Yunanistan’a bir tatbikat vesilesi ile hatırlatıyor:

“Adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye davet ediyorum, şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Yunanistan’ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması, aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Kendine gel”

Böyle bir açıklamaya, CHP’sinden İP’ine kadar. Hatta küçücük bir vatanperverlikleri var ise, HDP’nin dahi destek vermesi gerekir ama..

Milliyetçi geçinen Meral Akşener, baştan aşağıya boya küpü olmuş, ama lafa gelince geçinemediğini ileri süren üniversiteli gençlerle buluşuyor.

Onların karşısında, kot pantolon ile bacak bacak üstüne atarak konuşuyor..

Yunanistan’a had bildiren Erdoğan’a tek kelime ile destek yok..

Ama bu Akşener, 27 Aralık 2017 tarihinde bakın o adalar ile ilgili ne diyordu:

“El Beşir’den Sudan’daki bir adanın Türkiye’ye verilip restorasyon yapılmasını istiyor. Elalemin adamından adayı isteyeceğine Yunanistan tarafından işgal altındaki ülkemize ait 18 adamızı al. Onlardan ada isteyeceğine kendi adamızı al!”

Akşener yetinmiyor, meydan okuyor:

“Elalemin adasını restorasyon yapacağına, sıkıysanız kendi adamızı Yunanlılardan alın. Yunanlı bakan ‘sıkıysa alın’ diyor. Bizim iktidarımızda ‘sıkıyorsa verme’ diyeceğiz.”

Çakma milliyetçi, sahte ülkücü Meral Akşener, bunu söylerken..

Şimdi CHP ile yaptığı ittifak çatısı altında..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 1.935 Okunma “Lale Devri”ni gerçekte kim yaşıyor? 18 Nisan 2024 | 2.193 Okunma Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 1.333 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.340 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 4.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar