Geliyor geliyor.. Dip dalgası geliyor!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (11.11.2022)''Geliyor geliyor.. Dip dalgası geliyor!'' başlıklı yazısı.

2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen öncesi idi..

Fenerbahçe kongresi yapılıyor, iki aday var..

O tarihteki başkan Aziz Yıldırım ve Ali Koç..

Aziz Yıldırım, yıllarca Fenerbahçe’nin başkanlığını yapan bir isim olarak, bir anlamda AK Parti’nin uzun süreli iktidarına da benzetiliyordu..

Öyle ya. 

O tarihte Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’de başkanlığının 20. yılında idi..

Bu kadar uzun süreli yönetimden sonra, artık bir değişim zorunlu olarak görülüyor.. Fenerbahçe’de bu yaşanırsa, ardından da siyasi iktidarda aynı sonucun alınabileceği, muhaliflerce umut ediliyordu..

Nitekim yapılan seçimde, Ali Koç, hem de büyük oy farkı ile, Fenerbahçe’nin başkanlığını aldı..

O tarihte bu olay, “Dip dalgası” olarak nitelendirilmiş ve hemen bir ay sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde de, benzer bir dip dalgası ile, Muharrem İnce’nin veya Meral Akşener’in, Tayyip Erdoğan’ı yenip, Cumhurbaşkanı koltuğuna oturmasına kesin gözü ile bakılmaya başlanmıştı..

Gülmeyin, o tarihte bu iddia ciddi ciddi konuşuluyordu..

Muharrem bey veya Meral hanım ismi ile değil ama, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bile, kendi adı üzerinden, “Dip dalgası”nı şöyle özetliyordu:

“Fenerbahçe kongresi yapıldı. Kimse Ali (Koç) beyin kazanacağına ihtimal vermiyordu. Ne oldu bir dip dalga geldi, birdenbire her şey değişti. Yüzde 80’e yüzde 20 farkla Ali bey aldı. Şundan emin olun, bizi Cenab-ı Hak inşallah mahcup etmez. 24 Haziran’da birlikte yaşayacağız. Bir dip dalga geliyor, bu dalga Saadet’in dalgası buna inanıyorum. Kamuoyu yoklaması yapan şirketlerin bilgilerine dayanarak bunu söylüyorum.” 

Temel beyin bahsini ettiği 24 Haziran akşamı sandıklar açıldı..

İlk yorum Muharrem İnce’den geldi:

“Adam kazandı!”

Böylece, Fenerbahçe’de yeni bir isim olarak, Ali Koç’un seçimi kazanması ile..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 2.833 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.939 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.832 Okunma Marksistler de Kemalistler de tel tel dökülürken!.. 20 Nisan 2024 | 1.667 Okunma Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 3.099 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar