Ey solaklar.. İstanbul’daki sorunuzu, Yusufeli’de niye sormuyorsunuz?

Başlığa Yusufeli’yi çıkarttım ama.. Seçim iptali yapılan her yeri oraya ekleyibilirsiniz. Mesela Denizli-Honaz’ı.. Mesela Kırıkkale-Keskin’i.. Mesela Mersin-Gülnar’ı...

Ve iptal edilen başka yerler varsa, onları..

İstanbul’da sorulup, diğer seçim yenilenen yerlerde sorumayan soru ne?

Hiçbir mantığı olmayan bir uygulama imiş, tarihte ilk defa karşılaşıyorlarmış gibi gösterip, algı oluşturdukları o soru ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dünkü grup toplantısında, onlarca defa anlattığımız halde. Tane tane açıkladığımız halde.. 

Bir hesap uzmanı olmasına rağmen, “En çok merak ettiğim, 4 seçim pusulasını tek zarfa koyuyorsunuz ve 7 kişilik çete ‘Birisini kabul etmiyorum’ diyor. Ben buna nasıl bir gerekçe uydurduklarını merak ediyorum” ifadeleri ile özetlenen akıl kıtlığını deşifre eden soru ne?

Soru şu:

“Solaklar sabahtan akşama kadar başımızda boza pişiriyorlar.. İçlerinde hukuk profesörleri, baro başkanları da olmak üzere.. Koca koca siyasetçiler olmak üzere, dört koldan açıklama istiyorlar.. ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ile, ilçe başkanlığı seçimi ve belediye meclisi seçimi oy pusulaları tek zarfa konulup sandığa atıldı.. İki oy (muhtarı da katarsanız, üç oy) geçerli de, niçin sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde kullanılan oy geçersiz, bunu anlayamıyoruz’ diyorsunuz da..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 Mart seçim sonuçları, o mu, bu mu; doğru yorumlayalım! 13 Nisan 2024 | 1.915 Okunma Haniye'nin torunları için bir Batılı taziyede bulundu mu? 12 Nisan 2024 | 460 Okunma 28 Şubat‘ın adı var, öncesini de Sadık abiden dinleyin! 11 Nisan 2024 | 943 Okunma Bayram, bizi uyandırsın! 10 Nisan 2024 | 337 Okunma “Hamas terör örgütüdür” diyen sizi destekliyorsa, oturup düşünün! 09 Nisan 2024 | 901 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar