Demirtaş’ın, Başbakan Davutoğlu’na hakareti!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu’nun bugünkü (25.01.2022)’’ Demirtaş’ın, Başbakan Davutoğlu’na hakareti! ‘’ başlıklı yazısı.

Teröristbaşı Apo’nun heykelini dikme sözü verirken, kendisini cezaevinde bulan, ama “Tayyip Erdoğan düşmanlığı”nda buluştukları çakma ülkücü Meral Akşener’in bile tahliyesini talep ettiği Selahattin Demirtaş, dün bir mahkumiyet daha aldı..

Bu seferki mahkumiyet bir hayli ilginç.

2016 yılında, Ahmet Davutoğlu başbakan olduğu dönemde yaptığı bir konuşmadan dolayı mahkumiyet verildi..

Bugün Selahattin Demirtaş da Erdoğan düşmanı. Davutoğlu da..

Onun içindir ki, Demirtaş bir ümid “muhalefet ortaklığı” sayesinde cezadan yırtabileceği ümidi ile.. Sitemini dillendiriyor:

“Ahmet Davutoğlu muhalefet partisi lideri olmasına rağmen bugüne kadar bu davadan vazgeçmedi. Bu nasıl bir siyaset?”

Bu sözlerin sahibi, sözümona bir hukukçu.

Bir avukat..

Karısı öğretmenlik yaparken, aldığı sahte raporlarla, Paris’lerde dolaşmıştı..

Kendisi de avukatım diye geçiniyor ama..

Hukukun h’sinden haberi olmamalı ki..

Şahsa yapılan hakaret ile, resmi görevi olanlara yapılan hakaretin farkını bilmiyor..

Ahmet Davutoğlu’nun, başbakan sıfatı ile görev yaparken kendisine yöneltilen hakaretten vazgeçebileceğini sanıyor..

Biz, “çakma hukukçu” Demirtaş’a hatırlatalım: “Davutoğlu senden şikayetçi olmaz. Erdoğan düşmanlığı öyle bir gözünü bürümüş ki.. Vazgeçtiğinde seni kurtaracağından emin olsa. Hemen ‘ben şikayetçi değilim’ der. Der de.. Kamu görevlisine hakaret suçunda, Başbakan’ın kişisel olarak şikayetten vazgeçmesinin, kamu görevlisine hakaret suçunu düşürmeyeceğini bildiği için mahkemeye dilekçe vermemiştir. Şöyle düşünmüş olabilir, ‘Hem şikayetten vazgeçer, Erdoğan düşmanlığımızı ispatlarız. Hem de adamı çıkartamayız. Rezil olmakla kalırız!”

Bu saatten sonra bakalım, Davutoğlu şikayetten vazgeçerse, sonuca etkisi olmaz ama.. Onun da yanındaki hukukçuların ne kadar bilgisi olduğunu görmüş oluruz..

İşin bu yönü bir yana..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.194 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 3.925 Okunma “Oy yoksa, hizmet de yok” ile suçlandılar, 174 kişiyi kurtardılar! 14 Nisan 2024 | 1.253 Okunma 31 Mart seçim sonuçları, o mu, bu mu; doğru yorumlayalım! 13 Nisan 2024 | 2.099 Okunma Haniye'nin torunları için bir Batılı taziyede bulundu mu? 12 Nisan 2024 | 464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar