Değecek mi zahmete, peşkeş çektiğiniz değerlere?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karasahanoğlu'nun bugünkü (30.05.2022)''Değecek mi zahmete, peşkeş çektiğiniz değerlere?'' başlıklı yazısı.

6+1’li masanın utangaç üyeleri dün bir defa daha buluştular..

Daha kaç defa buluşacaklarını, kendileri de bilmiyorlar..

Sonunda masa devrilecek mi, yoksa dışarda bıraktıkları HDP’nin de katılımı ile devam mı edecek, onlar da süreç içinde görüp, oyun kurucuların konuyu nasıl dizayn ettiğini öğrenecekler..

Dün akşamki bir araya geliş öncesinde, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir video paylaşmış..

Kendi mi hazırlatmış.. Yoksa oyun kurucu yollamış, o da talimat gereği mi paylaşmış, bilemiyoruz..

Diğer parti liderleri de, “Memleket Sevdası, Türkiye’nin Masası” adlı videoyu hemen paylaşmışlar.

Ne var videoda?

Yaşlı bir marangoz (Fetullah Gülen olsa gerek), yuvarlak (köşeli olunca, kim başta, kim sonda oturacak, çocuklar gibi kavga ediyorlardı.. Pensilvanya’daki zat, “Masa yuvarlak olsun, kimin nerede oturduğu anlaşılmasın” diyerek, sorunu çözmüştü) bir masayı yapımı amacıyla çalışırken görülüyor.

Karşısındaki bir genç kız, biraz da olumsuz bir tavırla soruyor: 

“Değecek mi girdiğin zahmete?” 

(Hayatta tüm kurgulamalarını kaybeden, şimdi içine düştüğü durumdan başka hiçbir çıkış noktası kalmayan Fetullah Gülen’i temsil eden) İhtiyar cevaplıyor:

“Değer! Değer, bak gör ortaya ne çıkacak..”

6 partinin, ittifak kuruldu mu, yoksa farklı ittifaklar da mı olacak, kimsenin bilmediği sırları ile buluşmalarındaki gizemleri  hatırlatan ve sonrasının sürpriz olacağını ima eden “Bak gör, ortaya ne çıkacak” vurgusu önemli..

Gerçekten, herkes merak ediyor.

Solcu-kemalist CHP ile, onlarca yıldır partilerini kapattırdığı Milli Görüş çizgisinden SP’nin.. Birbirlerini “Komünist-faşist” diye suçlayan CHP-İP zihniyetlilerin.. Daha düne kadar CHP’nin Yüce Divan’a yollama sözü verdiği Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın..  İP penceresinden baktığınızda hemen sallandırılması gereken PKK’nın uzantısı HDP’nin buluşmasından..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Marksistler de Kemalistler de tel tel dökülürken!.. 20 Nisan 2024 | 145 Okunma Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 2.696 Okunma “Lale Devri”ni gerçekte kim yaşıyor? 18 Nisan 2024 | 2.199 Okunma Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 1.338 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.341 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum