Davutoğlu’nun gazetesinde Gülen-Göktaş savunması!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (27.11.2022)'' Davutoğlu’nun gazetesinde Gülen-Göktaş savunması!'' başlıklı yazısı.

Mesleğimiz gereği, hemen hemen bütün gazetelerin yazarlarını ve birinci sayfalarını, hatta bazılarının tüm sayfalarını günübirlik okumak zorundayız.

Gerçeği söylemek gerekirse, bazen atladıklarımız da oluyor.

Özellikle hukukçu kimliğe sahip yazarların derin analizlerini atladığımda, diğerlerine kıyasla kendimi daha fazla suçlu hissediyorum. 

Kaçırdığım yazılardan birisi de Karar gazetesinin hukukçu yazarı Figen Çalıkuşu’nun 18 Kasım’da yazdıkları. Zaman zaman da Halk TV’ye çıkan bu büyük hukukçumuzun yazısını, dün bir internet sitesindeki haberde yapılan atıftan haberdar oldum. 

Konu şu:

Beraat eden bir kişi hakkında sonradan dava açılıp yargılama yapılır mı yapılmaz mı?

Figen hanım hukuk fakültesini nasıl bitirmiş bilmiyorum ama, birkaç tane Türk filmi izlemiş olsaydı, ceza yargılamasında gerçeğin ortaya çıkarılması için, süre (İstisnası zamanaşımı vs) diye bir şeyin olmadığını, yine maddi gerçeğin ortaya çıkarılması için evvelden verilen kararların (usul kurallarındaki prosedür uygulanmak şartıyla) bir önemi olmadığını bilirdi. 

Sanık lehine bazı istisnai hükümler bulunsa da, gerçeğin ortaya çıkarılması için evvelden verilen beraat kararlarının dahi, mahkûmiyet kararlarının dahi hiçbir önemi bulunmadığını bilirdi.

Yeterki verilen kararla maddi gerçeklik arasında bir farklılık olduğu yönünde ciddi deliller bulunsun.

Somuta gelelim.

“Geçmiş yıllarda farklı davalarda yargılanıp beraat eden iki sanık vardı. Şimdi birlikte aynı davada sanıklar; Fethullah Gülen ve Levent Göktaş…” diyerek konuya giriş yapan büyük(!) hukukçumuz şöyle devam ediyor: 

“Beraatlardan birinin üzerinden 16, diğerinin üzerinden 3 yıl geçmiş. Yıl 2022…”

Derin devleti; sağcı koluyla, solcu koluyla, ulusalcı koluyla hepsini birden koruyup kollamak için, Figen hanım hukukçu kimliğini de öne çıkartarak, devreye girmiş görünüyor.

Hablemitoğlu cinayetinde, tetikçilerle birlikte, azmettiren olarak Levent Göktaş ve Fetullah Gülen’in de sanık konumuna düşürülmesi, Figen hanımı çok üzmüş!

Ahmet Davutoğlu’nun gazetesinde derdini şöyle ifade etmiş:

“Bu iddianameye göre sormak gerekmez mi?

- 2002 yılında Hablemitoğlu’nu öldürdüğü iddia edilen Levent Göktaş nasıl 2019 yılında beraat etti?

- 2002 yılında bu cinayete azmettirdiği iddia edilen Fethullah Gülen 2006 yılında nasıl beraat etti?”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 2.833 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.939 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.832 Okunma Marksistler de Kemalistler de tel tel dökülürken!.. 20 Nisan 2024 | 1.667 Okunma Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 3.099 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar