Cübbeli Ahmet hocaya İmam Hatip sorusu!

Böyle bir şey mümkün olabilir mi?

Cübbeli Ahmet hoca bir televizyon ekranında şunları söylüyor:

“Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim. Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik, kız çocuklarımız geliyor; hocaya sahabeye hakaret, hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor. Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan ‘Kur’an değişsin’ diyen adam şu an da Ankara İlahiyat’ta hoca...”

Cübbeli Ahmet hocanın bu sözleri çok tartışıldı.

Hani hepimiz bazı şeylere kızarız..

Fevri açıklamalar yaparız.

Kızgınlığımız geçtikten sonra, “Aslında kastım şu idi” deriz ya.

Ben de bu sözler üzerine 24 saat bekledim ki..

Cübbeli Ahmet hoca çıkıp, “Benim kızgınlığım şu olaya idi, bu somut kişiye idi. İmam hatip liselerinin tamamına bir sözüm yok” desin..

Demedi..

O zaman buyursun sorularıma cevap versin: “Klasik ortaokul ve liselerden çocuklar daha az hasarla çıkıyor, öyle mi?”

Cübbeli Ahmet hoca buna gerçekten inanıyorsa..

Biraz daha ayrıntıya gireyim..

On binlerce İmam Hatip öğrencisinden iki tane... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 2.858 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.939 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.838 Okunma Marksistler de Kemalistler de tel tel dökülürken!.. 20 Nisan 2024 | 1.667 Okunma Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 3.099 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar