CHP’li başkanlarda utanma da kalmamış..

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (28.01.2022)'' CHP’li başkanlarda utanma da kalmamış..'' başlıklı yazısı.

Türkiye, İstanbul’daki İBB’nin tedbir almaması sonucu yaşanan kar sebepli hayatın durmasını konuşuyor..

CHP’li belediye başkanları toplanıp, “ekonomik krizin kaynağı yönetimsel yanlışlıktır” tespiti yapıp, Cenevre tatil merkezindeki Ergun Göknel’i (Bugünkü versiyonu Murat Ongun) gözlerimizden kaçırmaya çalışıyorlar.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bir günde söylediği 36 yalanı örtbas etmek için, “döviz kurlarındaki artış” üzerinden muhabbet geliştiriyorlar..

Hiç laga luga etmeye gerek yok..

Çevrimiçi düzenlenen toplantıda, Muhittin Böcek (Antalya), Ekrem İmamoğlu (İstanbul), Mansur Yavaş (Ankara), Tunç Soyer (İzmir), Zeydan Karalar (Adana), Yılmaz Büyükerşen (Eskişehir), Özlem Çerçioğlu (Aydın), Osman Gürün (Muğla), Vahap Seçer (Mersin), Kadir Albayrak (Tekirdağ) ve Lütfi Savaş (Hatay) bir araya gelmişler ve toplantı sonucunda,”Türkiye nüfusunun yarıya yakınını barındıran 11 kentin yöneticileri olarak, geçtiğimiz 2021 yılının Kasım ayında, bütçelerimizi belediye meclislerinde oylamaya sunduk. Meclisten onaylanarak geçen bütçelerimiz, döviz kurlarındaki aşırı dalgalanmalardan kaynaklı yaşanan ekonomik belirsizlik ortamında ‘geçersiz bütçeye’ dönüşmüştür.” Başlangıç maddeli bir metin yayınlamışlar ya..

Hemen soralım başkanlara:

“Döviz kurlarındaki artış sebebiyle mi, İBB’nin başkanı, kar küreme araçlarını halkın mahsur kaldığı alanlara yollayamadı?”

“Döviz kurlarındaki oynaklık sebebi ile mi, 11 başkanın en yüksek nüfusa sahip olanı, kişi başı 5-6 bin TL ödeme ile çıkılan balık restorantına gitti?”

“Döviz kurlarındaki oynaklık sebebi ile mi, bırakın başkanınızı, onun ne zaman nereye gittiği bile bilen yok. Bir saat diyor, 3 saat çıkıyor. Çok eskiden gidilmişti diyor, tam da İstanbulluların mahsur kaldığı günde balıkçıya gittiği ortaya çıkıyor.. En nihayetinde de, kendisinin ayak üstü söylediği onlarca yalanın aksi ispatlanmak için kamera kayıtları verilince de, ‘O kayıtları verenlerin takipçisi olacağım’ tehdidi savuruyor.. Ama döviz kurlarındaki oynaklık, İBB basın sözcüsüne hiç dokunmadı mı ki, Avrupa’nın en lüks kayak merkezlerinden birisine tatil yapmaya gidebiliyor?”

Gerçekten de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Memnun musunuz, Saadetliler! 26 Nisan 2024 | 5.038 Okunma Şimdi anladınız mı, Deutsche Welle’den farkınız yok! 25 Nisan 2024 | 4.396 Okunma Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.865 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.033 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.962 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar