CHP, İP desteğine rağmen Fincancı, iftiradan çark etti!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (28.10.2022)''CHP, İP desteğine rağmen Fincancı, iftiradan çark etti!'' başlıklı yazısı.

CHP, darbeci generallere sahip çıktı..

28 Şubatçı darbeci generallerin cezaevinden tahliyesi için didinip durdu..

Ama PKK’lı teröristlere dağları bile dar eden muvazzaf subaylara kimyasal gaz kullanmakla suçlayanlara tek kelime itiraz etmedi.

Üstelik bir de, o iftirayı TBMM gündemine taşıma sözü veren milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na disiplin soruşturması bile açmadı..

Sonra o sözlerden dolayı gözaltı olduğunda, Özgür Özel ile sahneye çıkıp, “yanlış” dedi..

İşte bu CHP’ye rağmen, TSK’ya iftira atan Şebnem Korur Fincancı tutuklandı..

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisini yağlı kazığa oturtma tehdidi yapan generalden şikayetçi olmaktan korktu..

“28 Şubat’ta yanlış yaptık. İmam Hatiplerin orta kısmını kapatacaktık. Bütün meslek liselerinin orta kısmı kapatıldı” diyerek, darbecilerin tehditlerine boyun eğmenin daha doğru olduğunu söyledi..

Kısacası, vazifesini ihlal eden TSK mensuplarına eyvallah etti.

Ama..

Aynı TSK’da, şimdi vazifesini kanundaki tanımı ile harfiyyen yapan, hatta canını ortaya koyarak PKK’yı bitirme noktasına getiren subaylara, iftira atanlara ise..

Tek kelime ile itiraz edemedi..

Milliyetçiliği, ülkücülüğü kimseye bırakmayan Meral Akşener’e rağmen.

İyi Parti’nin bu derin sessizliğine rağmen..

TSK’ya iftira atan Şebnem Korur Fincancı tutuklandı..

Ali Babacan, Fincancı’nın sözlerinin Türkiye’nin itibarını sarsmayacağını, ama devletin başındaki ismin açıklaması sonrasında başlatılan soruşturmanın Türkiye’ye zarar vereceğini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Haydi jet yakıtçılar, siz de “unutmayacağız” diyebiliyor musunuz! 17 Nisan 2024 | 350 Okunma Bursalı ve Filiz sizin olsun, Ekrem Yavaş’ı yedirmeyeceğiz! 16 Nisan 2024 | 4.274 Okunma Helal olsun İran’a! 15 Nisan 2024 | 3.972 Okunma “Oy yoksa, hizmet de yok” ile suçlandılar, 174 kişiyi kurtardılar! 14 Nisan 2024 | 1.253 Okunma 31 Mart seçim sonuçları, o mu, bu mu; doğru yorumlayalım! 13 Nisan 2024 | 2.131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar