Bin tane hukukçu getirin, bir tanesi doğru der mi?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (08.09.2022)''Bin tane hukukçu getirin, bir tanesi doğru der mi?'' başlıklı yazısı.

 Onlar Osman Kavala üzerinden algı oluştursunlar..

Selahattin Demirtaş ile kahvaltı hazırlığı yaparken, “Siz HDP’ye bakanlık teklifi edin, biz şöyle bir nabız yoklayalım. Bakalım kaç il başkanı istifa edecek, görelim, ona göre yol alalım” derken.. Milliyetçilik iddialarını, ülkücülük iddialarını unutup, Apo’nun heykelini dikme sözü veren Selahattin Demirtaş’ın tahliye olmasını isteyebilsinler.. 

Kavala’nın da, Demirtaş’ın da haksız yere cezaevinde olduğunu ileri sürsünler..

Kavala’da da, Demirtaş’da da..

Bin hukukçuya sorun..

“Tutuklu mu sürsün, tutuksuz mu?” diye..

En azından söylüyorum..

Yarı yarıya fikir ayrılığı çıkar..

Kimi “tutuklu yargılanmalı” der, kimi “Tutuksuz yargılanmalı”der. Kimi “yargılamayı bu kadar uzatmaya da gerek yok, suçları çoktan sabit, cezanın da bir an önce verilmesi gerekir” der..

Ama..

İddialı olarak söylüyorum..

Dün İstinaf’a taşıdığımız akit aleyhinde verilen kararı bin hukukçuya gösterin..

999’u, “Bu karar yanlış” der..

Bini de diyemedim..

Çünkü binincisinin; zaten kararı veren Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimesi Hilal Hazinedaroğlu olabileceğini düşündüm de, bir tane istisna koydum..

Birileri, “AK Parti yargısı” desin..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.380 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 977 Okunma Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 1.814 Okunma Memnun musunuz, Saadetliler! 26 Nisan 2024 | 6.658 Okunma Şimdi anladınız mı, Deutsche Welle’den farkınız yok! 25 Nisan 2024 | 4.417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar