Batan geminin kaptanını, kuvvet komutanı yapmışız!

Günlük hayatımızda sergilediğimiz çelişkileri, olaylara yaklaşımımızdaki çifte standartlarımızı, tarihi olayları aktarırken yaptığımız ikircikli yorumları masaya yatıralım mı?

Lütfen kimse alınganlık yapmasın.

Sağcı veya solcu kimlikle değil..

Bu ülkenin bir insanı olarak tespitler yapalım mı?.. 

Şu görüşten, bu görüşten bir bakış açısı ile değil..

Herkes adına bir özeleştiri yapalım mı?

**

21 Temmuz 1974’de batırdığımız kendi savaş gemimiz Kocatepe ile başlayalım..

Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirirken, Hava Kuvvetleri ile Deniz Kuvvetleri arasındaki iletişimsizlik sebebi ile, uçaklarımız kendi gemimizi batırdı..

Böyle bir faciayı, bir daha asla yaşanmaması için, hepimizin kulağına küpe olması için, uçaktakinden, gemidekine kadar komutanlarını cezalandırmamız gerekir iken..

Mutlaka suçlular ama..

Velev ki suçlu olmasınlar..

Nitekim askerlik yapanlar görmüşlerdir.. Hemen her kışlanın ortasında, “şu uçağın ne işi var, bu helikopterin ne işi var?” muhabbeti yapılır.. 

Acemi askerlerle dalga geçer gibi, “O cezalı!” cevabı verilir..

Sonra öğrenirsiniz..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 2.833 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.939 Okunma İçimi sızlatan: “Hah hah ha” 21 Nisan 2024 | 2.832 Okunma Marksistler de Kemalistler de tel tel dökülürken!.. 20 Nisan 2024 | 1.667 Okunma Şecaat arzederken CHP’li başkan, sirkatin söyler! 19 Nisan 2024 | 3.099 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar